Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Νέα "βόμβα" των Γερμανών για την Ελλάδα... [photo]

Νέα γερμανική «βόμβα»... Ισχυροί δεσμοί Ελλήνων πολιτικών με Ρώσους αντιευρωπαϊστές Νέα γερμανική «βόμβα» εναντίον της Ελλάδας ρίχνει.... δημοσίευμα της εφημερίδας «Die Zeit», σύμφωνα με το οποίο σημαντικοί Έλληνες πολιτικοί, επιχειρηματίες και γνωστοί δικηγόροι έχουν ισχυρούς δεσμούς με Ρώσους αντιευρωπαϊστές.

«Ισχυροί Ρώσοι θέλουν να διασπάσουν την ΕΕ και μάχονται ώστε η Μόσχα να αποκτήσει ηγεμονική θέση. Πώς επηρεάζουν την ελληνική κυβέρνηση», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας - με τίτλο «Στο δίκτυο των Ρώσων ιδεολόγων» - το οποίο επικαλείται μάλιστα 700 υποκλαπέντα emails.

Σύμφωνα με αυτά, ένα πρώην στέλεχος της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα αποκαλύπτει τις στενές σχέσεις που διατηρούν Ρώσοι ολιγάρχες (όπως ο Μαλοφέγιεφ) και ιδεολόγοι (όπως ο Αλεξάντερ Ντούγκιν) με σημαντικούς Έλληνες πολιτικούς.

Στόχος των Ρώσων δεν είναι άλλος από «τη σύναψη στρατηγικών συμμαχιών με Ευρωπαίους που λαμβάνουν αποφάσεις ως μια εναλλακτική πρόταση απέναντι στην ΕΕ», υποστηρίζει μεταξύ άλλων το γερμανικό δημοσίευμα.

Τα mails που υποκλάπηκαν δίνουν επίσης πληροφορίες για το «πώς αντιευρωπαϊστές Ρώσοι ιδεολόγοι κάνουν επαφές και προσπαθούν να επηρεάσουν πολιτικούς χωρών της ΕΕ».

Ψηλά στη λίστα βρίσκεται το όνομα του Πάνου Καμμένου, ενώ η «τελική λίστα Ελλήνων» περιλαμβάνει 90 ονόματα, μεταξύ των οποίων του Αλέξη Τσίπρα, του Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και γνωστών δικηγόρων, επιχειρηματιών και άλλων πολιτικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα πάντα με τους Γερμανούς, τα mails προέρχονται από την ηλεκτρονική διεύθυνση του Georgi Gawrisch, ο οποίος ανήκει στο στενό κύκλο του Αλεξάντερ Ντούγκιν, ιδεολόγου της νέο-ευρασιατικής Ρωσίας που υπηρέτησε σαν γ΄ γραμματέας της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα από το 2009 έως το 2013. «Σε αυτό το χρονικό διάστημα δημιούργησε ένα μεγάλο δίκτυο στην Ελλάδα αποτελούμενο από επιχειρηματίες, δημοσιογράφους, καθώς και από «ισχυρές» προσωπικότητες που συνεργάζονταν μέχρι και με την αμερικανική πρεσβεία».

Ειδική αναφορά γίνεται μάλιστα σε πρόσωπα από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, που αποτελούν την συγκυβέρνηση της Ελλάδας, οι οποίο είναι ισχυροί αντίπαλοι της Μέρκελ, και της πολιτικής λιτότητας που θέλει να επιβάλλει στη χώρα μας αλλά και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Σύμφωνα με τη Zeit, ο Gawrisch αναζητούσε πάντως «φίλους» και στη Χρυσή Αυγή, ενώ είχε «στενή σχέση» και με το σημερινό υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Η γερμανική εφημερίδα γράφει ότι ο Κοτζιάς ανέθεσε πολλές εργασίες όπου αναλύεται η σχέση του ελληνικού λαού αναφορικά με τη Ρωσία και στη συνέχεια τις έστειλε τον Ιούνιο του 2013 κατευθείας στον Gawrisch.

Σε έρευνα με το ερώτημα: “Ποια χώρα είναι πιο κοντά στην Ελλάδα;”, Για το έτος 2012 καταγράφεται πως σχεδόν 40% θεωρούν ότι η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος φίλος της Ελλάδας, 24% η Γαλλία και λίγο παραπάνω από 1% η Γερμανία. Ο Κοτζιάς έγραψε ως συμπέρασμα: “Η Ρωσία είναι για τους Έλληνες ένας πιθανός στρατιωτικός και οικονομικός σύμμαχος, τον οποίο σέβονται και γνωρίζουν σχετικά καλά”