Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Πρόστιμα άνω των 115.500 ευρώ για ανασφάλιστη εργασία

Πρόστιμα άνω των 115.500 ευρώ για ανασφάλιστη εργασία επέβαλε χθες το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) σε δύο επιχειρήσεις κατασκευής... ενδυμάτων με το σύστημα «φασόν», στη Νέα Ιωνία και στους Αγίους Αναργύρους.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των συντονισμένων δράσεων που πραγματοποιεί η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας για την εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας και την αντιμετώπιση της ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας, χθες το πρωί, διενεργήθηκαν έλεγχοι στις αυτές δύο επιχειρήσεις.

Κλιμάκια αστυνομικών των Τμημάτων Προστασίας Οικονομίας και Κοινωνικής και Ανασφάλιστης Εργασίας της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με υπαλλήλους του Σ.ΕΠ.Ε., πραγματοποίησαν συντονισμένους ελέγχους στις παραπάνω επιχειρήσεις και διαπιστώθηκε ότι από τους εργαζόμενους που απασχολούσαν, 11 αλλοδαποί ήταν ανασφάλιστοι, ενώ δεν κατείχαν την απαιτούμενη άδεια εργασίας.

Για τις παραβάσεις της ανασφάλιστης εργασίας, επιβλήθηκαν άμεσα από το Σ.ΕΠ.Ε. οι ανάλογες διοικητικές κυρώσεις, το ύψος των οποίων ξεπερνά τις 115.500 ευρώ.