Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Βαρουφάκης: «Σήμερα κάτσαμε στην ίδια πλευρά της διαπραγμάτευσης»

Χρησιμοποιώντας ήπιους τόνους ο κ. Βαρουφάκης διεμήνυσε ότι «σήμερα κάτσαμε στην ίδια πλευρά της διαπραγμάτευσης και βάλαμε τα προβλήματα απέναντι.»

«Θέλουμε ένα... νέο συμβόλαιο με την Ευρώπη» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάννης Βαρουφάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε με τον ομόλογό του της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν κατά τη διάρκεια της οποίας οποία φάνηκε πως υπάρχει μία κοινή γραμμή μεταξύ Αθήνας και Παρισίου.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, ο οποίος τόνισε: «Όταν μια χώρα έχει χρέος ύψους 175% του ΑΕΠ, αυτό είναι κάτι επώδυνο. Οι Έλληνες ανησυχούν για το βάρος αυτό και ψάχνουν τρόπους ώστε να είναι λιγότερο επαχθές το βάρος αυτό». Στη συνέχεια ο Μισέλ Σαπέν αναφέρθηκε στο «καυτό» ζήτημα του ελληνικού χρέους. Συγκεκριμένα είπε πως το χρέος είναι ένα σημαντικό θέμα, αλλά παραμένει ένα θέμα μεταξύ και άλλων σημαντικών ζητημάτων, η συζήτηση των οποίων θα μπορούσε να αποτελέσει ένα νέο συμβόλαιο που θα εξετάζει τις αμοιβαίες υποχρεώσεις και την έκφραση από την Ελλάδα για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν.

Στην συνέχεια ο Γιάννης Βαρουφάκης τόνισε, μεταξύ άλλων: «Δεν πιστεύω ότι πρέπει να πάρουμε την επόμενη δόση του δανείου. Βαρουφάκης: Θέλουμε να μειώσουμε το κόστος για τους εταίρους μας και για να γίνει αυτό πρέπει να έρθει η ανάπτυξη ώστε η Ελλάδα να αποπληρώσει τα χρέη της. Δείξαμε στους εταίρους την αποφασιστικότητά μας να ακολουθήσουμε πρώτα τα συμφέροντα της Ευρώπης και μετά της Ελλάδας. Δέχθηκα πρόσκληση από τον Σόιμπλε για να συναντηθούμε με την πρώτη ευκαιρία».