Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Επικοινωνία Πούτιν-Τσίπρα για Ουκρανικό και ενεργειακά

Ο Έλληνας πρωθυπουργός προσεκλήθη στη Μόσχα.

Για την κατάσταση στην Ουκρανία και.... άλλα διεθνή προβλήματα, μεταξύ των οποίων οι αγωγοί South Stream και Turkish Stream», σύμφωνα με ανακοίνωση από το Κρεμνλίνο, συζήτησαν κατά την τηλεφωνική του επικοινωνία ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Όπως ανακοίνωσε ο βοηθός, επί διεθνών ζητημάτων, του ρώσου Προέδρου, Γιούρι Ουσακόφ, ο κ. Πούτιν συνεχάρη τον κ. Τσίπρα για τη νίκη του στις πρόσφατες εκλογές και την ανάληψη των καθηκόντων του.

«Η συζήτηση ήταν πολύ θερμή και εποικοδομητική. Ο κ. Πούτιν προσκάλεσε τον κ. Τσίπρα να επισκεφθεί τη Ρωσία σε οποιονδήποτε πρόσφορο χρόνο», είπε ο κ. Ουσακόφ και υπογράμμισε ότι «επιβεβαιώθηκε η διάθεση για την πλέον δραστήρια ανάπτυξη των διμερών σχέσεων».

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της αναθέρμανσης των ελληνορωσικών σχέσεων, οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ και Σεργκέι Σοϊγκού αντίστοιχα, προσκάλεσαν ήδη στη Μόσχα τους ομολόγους τους Νίκο Κοτζιά και Πάνο Καμμένο