Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Χάνονται οι ελπίδες για τους αγνοούμενους της TransAsia

Τα σωστικά συνεργεία στην Ταϊβάν εξακολουθούν να αναζητούν 12 αγνοούμενους έπειτα από την πτώση αεροπλάνου της TransAsia με 58 επιβαίνοντες σε ποταμό της Ταϊπέι.

O δήμαρχος της πόλης ....χαρακτήρισε σήμερα ήρωα τον πιλότο του αεροσκάφους, ο οποίος βρίσκεται μεταξύ των νεκρών, επειδή απέφυγε να το ρίξει σε κτίρια κι απέτρεψε έτσι μία μεγαλύτερη τραγωδία.

Από την πτώση του αεροσκάφους τύπου ATR-72 χθες το πρωί στον ποταμό της Ταϊπέι Κιλούνγκ σκοτώθηκαν 31 άνθρωποι και 15 ανασύρθηκαν ζωντανοί, ανάμεσά τους κι ένα δίχρονο αγόρι.

Η ρυθμιστική αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Ταϊβάν ζήτησε «ειδικούς ελέγχους» για τις εταιρείες που διαθέτουν αυτού του τύπου τα αεροσκάφη. Πολλοί από τους επιβαίνοντες ήταν κινέζοι τουρίστες κι αναμένεται ότι το Πεκίνο θα συμμετάσχει στις έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος.

Πλάνα που μεταδόθηκαν από ερασιτεχνικά βίντεο δείχνουν το αεροπλάνο να χάνει ύψος, στη συνέχεια να χτυπάει σε έναν υπερυψωμένο αυτοκινητόδρομο και να βυθίζεται σε ποταμό σπάζοντας σε πολλά κομμάτια.

«Πραγματικά έκανε ό,τι μπορούσε», είπε ο δήμαρχος της πόλης Κο Γουέν-τζε με δάκρυα στα μάτια για τον πιλότο, τον 42χρονο Λιάο Τσιέν-τσουνγκ, ο οποίος σκοτώθηκε μαζί με τον συγκυβερνήτη.

Αναλυτές πάντως της αεροναυπηγικής βιομηχανίας δηλώνουν ότι είναι πολύ πρώιμο ακόμη να πει κάποιος με βεβαιότητα αν οι πιλότοι σκοπίμως σήκωσαν το αεροπλάνο πάνω από τα κτίρια. Μία πιο σαφής εικόνα αναμένεται να υπάρξει όταν οι αρχές θα δώσουν στη δημοσιότητα λεπτομέρειες από τα μαύρα κουτιά του αεροπλάνου που ανασύρθηκαν χθες.

Αξιωματούχος της TransAsia δήλωσε ότι η αεροπορική εταιρεία θα αποζημιώσει τις οικογένειες των θυμάτων με 38.198 δολάρια για τα έξοδα κηδείας και 6.346 δολάρια για τον κάθε τραυματία.

Την ίδια ώρα, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δημοσιεύουν σήμερα ανθρώπινες ιστορίες μετά το δυστύχημα όπως για παράδειγμα την περίπτωση ενός ζευγαριού Ταϊβανέζων με τον 2χρονο γιό τους που επέζησαν επειδή λίγο πριν από την απογείωσή του άλλαξαν θέσεις, από την αριστερή πλευρά του αεροπλάνου στην δεξιά επειδή ακουγόταν ένας θόρυβος προερχόμενος από το φτερό.