Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Μπενουά Κερέ (ΕΚΤ): Δεν υπάρχει θέμα Grexit

«Δεν υπάρχει θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Μπενουά Κερέ, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, μιλώντας στην ...εφημερίδα Liberation.

Ο δημοσιογράφος έθεσε το ερώτημα εάν, σε περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, υπάρχει «κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας, όπως ορισμένοι Γερμανοί φαίνεται ότι πιστεύουν».

Ο Μπενουά Κερέ, αφού διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα εξόδου, πρόσθεσε ότι «το διακύβευμα των εκλογών βρίσκεται αλλού: στο «κοκτέιλ» (σύνθεση) των μεταρρυθμίσεων που θα επιτρέψουν σε αυτήν τη χώρα να βγει οριστικά από την κρίση και να επανενταχθεί στο σύνολο των ευρωπαϊκών οικονομιών. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα (των εκλογών), η στρατηγική των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα θα είναι διαφορετική, πράγμα που είναι φυσικό. Αυτή είναι η δημοκρατία και ανήκει στους Έλληνες να αποφασίσουν».

Ο κ. Κερέ ανέφερε στη συνέχεια ότι «η Ελλάδα επωφελήθηκε κατά πολύ από την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Όποιο και εάν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, θα είναι απαραίτητη μια συζήτηση ανάμεσα σε αυτήν τη χώρα και την Ευρώπη, για το πως θα εγγραφούν οι μεταρρυθμίσεις αυτές εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου και για το πως θα θέσουν την Ελλάδα σε μια τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης, που θα της επιτρέψει να αποπληρώσει μια μέρα το χρέος της προς την Ευρώπη».

Υπενθυμίζεται ότι, με δηλώσεις του νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο κ. Κερέ είχε αποκλείσει το σενάριο του «κουρέματος» των ελληνικών ομολόγων που έχει στην κατοχή της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.