Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Στα 14 δισ. ευρώ το κοίτασμα στον Πατραϊκό Κόλπο

Στα 14 δισ. ευρώ αποτιμάται το κοίτασμα των υδρογονανθράκων στον Πατραϊκό κόλπο, όπου οι έρευνες θα ξεκινήσουν το... 2015, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας.

Όπως είπε ο υπουργός, τα ετήσια έσοδα για την τοπική κοινωνία θα ανέλθουν από 110 έως 150 εκατ. ευρώ, ενώ θα δημιουργηθούν και 1.000 άμεσες ή έμμεσες νέες θέσεις εργασίας.

Όσον αφορά στις διαδικασίες που έγιναν για τις συμβάσεις, τόνισε ότι όλοι οι διαγωνισμοί διέπονται από τον μέγιστο βαθμό διαφάνειας, ενώ σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, υπογράμμισε ότι έχουν προβλεφθεί οι αυστηρότεροι όροι σε διεθνές επίπεδο και έχουν ληφθεί υπόψη όλες οι τοπικές παράμετροι, όπως ο τουρισμός, οι ιχθυοκαλλιέργειες, οι προστατευόμενες περιοχές κ.α

Ακόμη, ο Γιάννης Μανιάτης ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η διαδικασία νέου γύρου παραχωρήσεων για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε περιοχές της “Αρτας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Αχαΐας, μετά το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από την ιταλική εταιρεία.