Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Απαισιόδοξο το ΔΝΤ για την παγκόσμια ανάπτυξη

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2013 και το 2014, κυρίως εξ αιτίας της μειωμένης ανάπτυξης σε Ινδία, Κίνα, Βραζιλία και άλλες αναπτυσσόμενες χώρες.

Συγκεκριμένα, το ΔΝΤ προβλέπει... παγκόσμια ανάπτυξη στο 2,9% για φέτος και στο 3,6% για το 2014, με τις δύο προβλέψεις να είναι μειωμένες κατά 0,2%.

Επίσης, μείωσε τις προβλέψεις για την ανάπτυξη των ΗΠΑ στο 1,6% για φέτος μειωμένη ατά 0,1% και στο 2,6% για του χρόνου μειωμένη κατά 0,2% σε σχέση με τις προβλέψεις που εξέδωσε τον περασμένο Ιούλιο.

Οι βασικές προβλέψεις του Ταμείου προϋποθέτουν ότι δε θα συνεχιστεί για μεγάλο διάστημα η παράλυση του αμερικανικού δημοσίου και προειδοποιεί ότι ενδεχόμενη αποτυχία για αύξηση του ορίου δανεισμού στις ΗΠΑ και, άρα, στάση πληρωμών θα βλάψει πολύ σοβαρά την παγκόσμια οικονομία.