Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Όχι πρατηριούχων και μεταπωλητών στο σχέδιο για τη θέρμανση

Την αντίθεσή τους στο σχέδιο της κυβέρνησης να χορηγήσει επίδομα θέρμανσης μέσω κουπονιών δήλωσαν οι πρατηριούχοι καυσίμων και οι μεταπωλητές πετρελαίου.

Αυτό υπογράμμισε ο ...Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), Γιώργος Ασμάτογλου επισημαίνοντας ότι διαφωνεί και με την αποχή της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης προς τους καταναλωτές, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών.

Στο μεταξύ, ως την Τετάρτη θα έχει ανακοινωθεί από το Υπουργείο Οικονομικών το σχέδιο της κυβέρνησης για το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση με τη διεύρυνση των κριτηρίων ευελπιστεί να ενταχθούν στην επιδότηση περισσότεροι από το 90% των δικαιούχων.

Η ανακοίνωση της ΠΟΠΕΚ

"Ανεξήγητη καθυστέρηση και ακατανόητη η συμπεριφορά του Υπουργού Οικονομικών να αποφασίσει με ποιες προϋποθέσεις θα ξεκινήσει η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης την νέα χειμερινή περίοδο που αρχίζει στις 15 Οκτωβρίου.

"Αν και γνωρίζει πολύ καλά ο κύριος Υπουργός των Οικονομικών την αποτυχία του μέτρου της εξίσωσης του Ε.Φ.Κ του πετρελαίου θέρμανσης μ’ αυτό του κίνησης, α) ως προς την απώλεια δημοσίων εσόδων άνω των τριακοσίων εκατομμυρίων ευρώ (300.000.000), β) της μόλυνσης του περιβάλλοντος, από την καύση κάθε είδους υλικού και των επιπτώσεων στην υγεία των πολιτών γ) της οικονομικής αδυναμίας των καταναλωτών (πτώση τζίρου 70%) να αγοράσουν το ακριβό πετρέλαιο θέρμανσης, περιμένοντας κάποιες κοινωνικές ομάδες να εισπράξουν την πενιχρή επιδότηση, εφ’ όσον έχουν γνώσεις πληροφορικής γι να υποβάλουν σχετικές αιτήσεις στην Γ.Γ.Π.Σ. και δ) τις καταστροφικές οικονομικές επιπτσεις σε όλες τις επιχειρήσεις που διακινούν και διαθέτουν πετρέλαιο θέρμανσης, παρ’όλα αυτά το Υπ. Οικονομικών επεξεργάζεται το ίδιο αποτυχημένο σενάριο.

"Η μόνη απλουστευμένη, εφαρμόσιμη, λειτουργική, και κοινωνικά αποδεκτή απόφαση είναι η μείωση του Ε.Φ.Κ με προσιτή τιμή λιανικής γι όλους τους καταναλωτές, προκειμένου να ζεσταθούν οι οικογένειες των οικονομικά εξαθλιωμένων Ελλήνων. Αντίθετη απόφαση μη αιτιολογημένη επαρκώς από την πολιτική ηγεσία του Υπ. Οικονομικών, ερμηνεύεται ως άγνοια της πραγματικότητας.

"Επίσης είναι ανεξήγητη και ακατανόητη η απόφαση που πήρε το Προεδρείο της Ο.Β.Ε. και ανακοίνωσε με Δελτίο Τύπου την αποχή από την διάθεση πετρελαίου θέρμανσης όλων των εμπλεκομένων σε αυτό!!!"