Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Επτά νεκροί και 58 τραυματίες σε 40 τροχαία τον Σεπτέμβριο

Σχεδόν διπλασιάστηκε ο αριθμός των νεκρών σε τροχαία δυστυχήματα που έγιναν τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συγκριτικά με τον Σεπτέμβριο του 2012. 

Επίσης, αυξήθηκε και ο ...αριθμός των ατόμων που τραυματίστηκαν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, επτά άτομα έχασαν τη ζωή τους και άλλα 58 τραυματίστηκαν σε 40 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2012 είχαν συμβεί 38 τροχαία, όπου είχαν χάσει τη ζωή τους τέσσερα άτομα και είχαν τραυματιστεί 50.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, τον περασμένο Σεπτέμβριο σημειώθηκαν έξι θανατηφόρα τροχαία, έναντι τεσσάρων τον Σεπτέμβριο του 2012, εννέα τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμων, έναντι 10 τον περσινό Σεπτέμβριο και 24 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμων, όσα δηλαδή και τον Σεπτέμβριο του 2012.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ήταν η υπερβολική ταχύτητα, η παραβίαση της προτεραιότητας, το αντικανονικό προσπέρασμα, η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, κ.α.

Επίσης, βάσει των στοιχείων της Αστυνομίας, τον περασμένο Σεπτέμβριο έγιναν 8.308 έλεγχοι αλκοτέστ και διαπιστώθηκαν 238 παραβάσεις. Ακόμη, το ίδιο χρονικό διάστημα, βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων, 4.786 επικίνδυνες παραβάσεις, εκ των οποίων 2.658 για υπερβολική ταχύτητα, 630 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 533 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 231 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας κ.α.