Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Ανήλικος «έριχνε» στην αγορά παραισθησιογόνα μανιτάρια

Μπροστά σε σοκαριστικές διαπιστώσεις βρίσκεται η Δίωξη Ναρκωτικών Ηρακλείου, μετά τη σύλληψη 17χρονου Eλληνοβρετανού ο οποίος εισήγαγε, καλλιεργούσε και διακινούσε παραισθησιογόνα «μαγικά μανιτάρια» με αποδέκτες τόσο νεαρούς θαμώνες νυχτερινών καταστημάτων, όσο και ανήλικους μαθητές.

Μετά από ...πολύμηνη και συστηματική έρευνα η Δίωξη Ναρκωτικών Ηρακλείου κατάφερε να αποκαλύψει τη δράση του ανήλικου και τις πολύ σοβαρές προεκτάσεις της.

Ο 17χρονος συνελήφθη σύμφωνα με τη neakriti.gr ενώ παραλάμβανε νέο δέμα με υπόστρωμα, στο οποίο είχε ήδη ξεκινήσει η ανάπτυξη των «μαγικών μανιταριών». Μέσα σε 3-4 ημέρες θα ξεκινούσε τη συγκομιδή των πρώτων ποσοτήτων μανιταριών, τα οποία φαίνεται πως πουλούσε είτε ωμά, είτε αποξηραμένα, καθώς σε αυτή τη μορφή περιέχουν υψηλότερη συγκέντρωση παραισθησιογόνων ουσιών.

Η δράση του ανήλικου, ο οποίος είναι μαθητής Λυκείου, απασχολούσε εδώ και μήνες τη Δίωξη Ναρκωτικών, καθώς οι πληροφορίες που έχουν προκαλέσει ανατριχίλα στην τοπική κοινωνία αναφέρουν ότι πελάτες του δεν ήταν μόνο αλλοδαποί θαμώνες μεγάλων πάρτι. Είχε όπως φαίνεται δημιουργήσει και στρατιά νεαρών παιδιών, ανήλικων μαθητών, που είχε μυήσει στη χρήση των παραισθησιογόνων μανιταριών.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως υπάρχουν πληροφορίες ότι έχουν προσαχθεί και άλλοι ανήλικοι που εξετάζονται για συμμετοχή σε ένα κύκλωμα διακίνησης παραισθησιογόνων ουσιών με πρωταγωνιστές και θύματα ανήλικους. Εκτός από «πελάτες» του 17χρονου κάποιοι φαίνεται να είχαν εξελιχθεί και σε «βαποράκια» με αντάλλαγμα ποσότητες των παραισθησιογόνων ουσιών. Έρευνες πραγματοποιήθηκαν χθες σε πολλά σπίτια, με τους γονείς των ανηλίκων να «πέφτουν από τα σύννεφα».

Στα κρατητήρια οδηγήθηκε τη νύχτα η μητέρα του 17χρονου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθεί πόσα αντίστοιχα δέματα είχε παραλάβει από την Ολλανδία το τελευταίο διάστημα. Στα ευρήματα της επιχείρησης περιλαμβάνονται επίσης ποσότητες χασίς και σπόροι κάνναβης, που φαίνεται ότι έφταναν μέσω κούριερ την Κρήτη εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο.

Μαγικά μανιτάρια
Πολλά μανιτάρια αυτού του είδους φυτρώνουν στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη. Περιέχουν ψιλοχιμβίνη, μια ουσία με παραισθησιογόνα δράση παρόμοια με αυτή του LSD, αλλά ελαφρότερης μορφής.

Η χρήση τους, όπως και αυτή του LSD, για «ψυχαγωγικό» σκοπό συνδέθηκε με τα νεανικά κινήματα της δεκαετίας του 1960.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν φρέσκα ή αποξηραμένα, να φαγωθούν ή να βραστούν μέσα σε τσάι.