Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Στα νησιά δεν κόβουν αποδείξειςΑπό τους θερινούς ελέγχους του ΣΔΟΕ προκύπτει ότι οι 55 στις 100 επιχειρήσεις δεν κόβουν αποδείξεις. 

Σε Εύβοια και Σκύρο καταγράφηκαν κατά μέσο όρο ...87 παραβάσεις σε καθεμία από τις 150 επιχειρήσεις που διαπιστώθηκε ότι φοροδιαφεύγουν. Οι συνολικές παραβάσεις στα δύο νησιά έφθασαν τις 13.081


Η φοροδιαφυγή… ζει και βασιλεύει στις τουριστικές περιοχές και κυρίως στη νησιωτική Ελλάδα. Από τους θερινούς ελέγχους του ΣΔΟΕ προκύπτει ότι οι 55 στις 100 επιχειρήσεις δεν κόβουν αποδείξεις. Τα ποσοστά παραβατικότητας στα νησιά είναι κατά πολύ υψηλότερα από τον γενικό μέσο όρο.

Από τις αρχές Ιουλίου έως και τις 19 Αυγούστου και από ελέγχους του Σώματος «πρωταθλήτρια» στη φοροδιαφυγή αναδεικνύεται η πόλη του Ρεθύμνου με ποσοστό παραβατικότητας 84%. Ακολουθεί το Ηράκλειο με 77,8%, η Κως με 77,5% και η Νάξος με 73,9%.

Στον αντίποδα, σε Σαμοθράκη και Αχαΐα… μόνο η μία στις τρεις επιχειρήσεις πιάστηκε να φοροδιαφεύγει.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε Εύβοια και Σκύρο καταγράφηκαν κατά μέσο όρο 87 παραβάσεις σε καθεμία από τις 150 επιχειρήσεις που διαπιστώθηκε ότι φοροδιαφεύγουν. Οι συνολικές παραβάσεις στα δύο νησιά έφθασαν τις 13.081.

Δεύτερη περιοχή με τον μεγαλύτερο αριθμό παραβάσεων ήταν η Πάρος – Αντίπαρος (2.804 παραβάσεις). Στις 2.439 ανήλθαν οι παραβάσεις στη Μύκονο, ενώ ακολουθούν η Ρόδος με 1.814 και η Κως με 1.254 παραβάσεις. Οπως λένε στελέχη του ΣΔΟΕ, η μη έκδοση αποδείξεων αποτελεί κανόνα σε νησιά με αυξημένη τουριστική κίνηση.

Πιο αναλυτικά, μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 4.067 έλεγχοι. Από τους ελέγχους αυτούς βρέθηκαν συνολικά 2.266 παραβάτες και διαπιστώθηκαν 31.237 παραβάσεις. Το μέσο ποσοστό παραβατικότητας διαμορφώθηκε στο 55,7%.

Πέρυσι στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκαν 2.846 έλεγχοι στους οποίους βρέθηκαν 1.508 παραβάτες και διαπιστώθηκαν 20.828 παραβάσεις. Το μέσο ποσοστό παραβατικότητας ήταν 53%. Επειδή το πάρτι της φοροδιαφυγής συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, το ΣΔΟΕ εντός του φθινοπώρου θα ξεκινήσει νέο γύρο ελέγχων οι οποίοι θα επικεντρωθούν σε φυσικά και νομικά πρόσωπα στα οποία διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Ειδικότερα, θα γίνουν διασταυρώσεις της φορολογίας εισοδήματος των ελεγχόμενων επιχειρήσεων για να διαπιστωθεί αν έχουν δηλώσει ή έχουν αποκρύψει εισοδήματα.

Κώστας Τσαχάκης


Πηγή: ΕΘΝΟΣ