Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Ο Σάιφ αλ Ισλάμ Καντάφι μπορεί να δικαστεί στην ΖιντάνΗ κυβέρνηση της Λιβύης ανέφερε ότι δεν υπάρχει λόγος να μην δικαστεί ο Σάιφ αλ Ισλάμ Καντάφι στην δυτική πόλη Ζιντάν όπου κρατείται, μετέδωσαν σήμερα λιβυκά ΜΜΕ.

Οι πληροφορίες αυτές ...... δημοσιεύονται μετά την τοποθέτηση του Άχμαντ αλ Τζαχάνι, του αντιπροσώπου της Λιβύης στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ), ο οποίος είπε ότι η δίκη του Σάιφ αλ Ισλάμ πρόκειται να αρχίσει τον Σεπτέμβριο.

Ο αντιπρόεδρος του νέου Εθνικού Κογκρέσου της Λιβύης (βουλή), Τζούμα Ατίκα, είπε ότι ο γιος του θανόντος πρώην ηγέτη της Λιβύης κατηγορείται για εγκλήματα που αφορούν όλη τη χώρα, σύμφωνα με το ανεξάρτητο πρακτορείο ειδήσεων Solidarity Press.

Πρόσθεσε ότι ο Καντάφι θα έχει μια δίκαιη δίκη και ότι τα νόμιμα δικαιώματά του για την υπεράσπισή του θα τηρηθούν.

Η Τρίπολη αντιστέκεται στις πιέσεις του ΔΠΔ να του παραδώσει τον Καντάφι προκειμένου να δικαστεί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, για τα οποία του είχε ασκήσει δίωξη στην διάρκεια της εξέγερσης του 2011 κατά του καθεστώτος του πατέρα του, Μουάμαρ Καντάφι.