Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

«Kανείς δεν έκανε τόσο σκληρές περικοπές όσο η Ελλάδα»



Θετικό είναι το κλίμα στον γερμανικό Τύπο για την Ελλάδα, εν αναμονή της συνάντησης του Ελληνα πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο.

Θετικό είναι το κλίμα στον Γερμανικό... Τύπο για την Ελλάδα, εν αναμονή της συνάντησης του Ελληνα πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο.

Η «Frankfurter Allgemeine Zeitung» επέλεξε να δημοσιεύσει μελέτη της Κεντρικής Τράπεζας της Ιρλανδίας, από την οποία προκύπτει ότι «κανείς δεν κάνει τόσο σκληρές περικοπές όσο η Ελλάδα». «Το κλισέ του αργόσχολου Ελληνα είναι ευρέως διαδεδομένο, εντούτοις καμία χώρα της Ευρωζώνης που βρίσκεται σε κρίση δεν καταβάλλει τόσο σκληρές προσπάθειες για την εξυγίανση των δημοσιονομικών της», αναφέρει η εφημερίδα, που παραθέτει υπολογισμούς της οικονομολόγου Λάουρα Γουέιμς, βάσει των οποίων το ελληνικό κράτος τα τελευταία δύο χρόνια προχώρησε σε αύξηση της φορολογίας και μείωση των δαπανών που αντιστοιχούν στο 20% του ΑΕΠ. «Πέντε φορές δηλαδή περισσότερο απ’ ό,τι η Πορτογαλία και η Ισπανία μέχρι σήμερα», αναφέρει η εφημερίδα. Ακόμη, η «Rhein Neckar Zeitung» γράφει σε σχέση με τη διάσωση της χώρας μας: «Θα ήταν αντίθετο σε κάθε πολιτική πρακτική που έχει ακολουθηθεί μέχρι σήμερα, εάν η Γερμανία εγκατέλειπε την Αθήνα τον Σεπτέμβριο επειδή θα έλειπαν 2,5 δισ. ευρώ.

Η τέχνη στην ευρωπαϊκή πολιτική έγκειται στο να ασκείς από τη μια πλευρά πίεση για να εκπληρώνονται οι υποχρεώσεις. Από την άλλη, δεν θα υπάρχει Ευρωζώνη εάν οι αδύνατες χώρες την εγκαταλείψουν η μία μετά την άλλη. Τουλάχιστον η Μέρκελ και ο Βεστερβέλε φαίνεται να το έχουν καταλάβει». Και η βερολινέζικη «Tagesspiegel» γράφει ότι «υπάρχουν πειστικά επιχειρήματα για να δοθεί περισσότερος χρόνος στους Ελληνες. Εκτός κι αν η καγκελάριος έχει ξεγράψει τη χώρα, ώστε να συγκεντρώσει τις δυνάμεις «κατάσβεσης» στην υπεράσπιση της Ιταλίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας. Μια τέτοια στρατηγική, όμως, κρύβει σοβαρούς κινδύνους».








Πηγή: ΕΘΝΟΣ