Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

«Αδύνατη μια ξένη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία»«Αδύνατη» χαρακτήρισε σήμερα η συριακή κυβέρνηση μια ξένη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, επειδή κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε μια σύγκρουση πέραν των συνόρων της χώρας.

«Είναι αδύνατη μια άμεση στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, επειδή...... όποιος κι αν τη σκέφτεται κατευθύνεται προς μια ευρύτερη σύγκρουση πέραν των συνόρων της Συρίας», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της συριακής κυβέρνησης, αρμόδιος για θέματα Οικονομίας, Κάντρι Τζαμίλ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Μόσχα.

Παράλληλα, δήλωσε πως η Συρία είναι έτοιμη να συζητήσει μια ενδεχόμενη παραίτηση του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ στο πλαίσιο μιας διαδικασίας διαπραγματεύσεων με την αντιπολίτευση.

Η προειδοποίηση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα προς τις συριακές αρχές όσον αφορά τα χημικά όπλα που έχουν στη διάθεσή τους αποτελεί μόνον ένα στοιχείο προεκλογικής προπαγάνδας καθώς οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, πρόσθεσε ο ίδιος.

«Οι απειλές του Ομπάμα είναι απλώς προπαγάνδα που συνδέεται με τις αμερικανικές εκλογές», σημείωσε ο Κάντρι Τζαμίλ, έπειτα από συνάντηση που είχε στη Μόσχα με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

Χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ πως η μετακίνηση ή η χρήση χημικών όπλων στη χώρα αποτελεί την «κόκκινη γραμμή» και θα έχει σοβαρές συνέπειες για τη Δαμασκό.

Παράλληλα ακτιβιστές της αντιπολίτευσης και Σύροι κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν σήμερα ότι Σύροι στρατιώτες υποστηριζόμενοι από άρματα μάχης εισήλθαν στο προάστιο Μουανταμίγια της Δαμασκού, όπου σκότωσαν τουλάχιστον 20 νεαρούς άνδρες και έκαψαν καταστήματα και σπίτια προτού αποσυρθούν σταδιακά από το προάστιο.

Οι σοροί των ανδρών αυτών βρέθηκαν σε υπόγεια, καταστήματα και σπίτια, τα οποία λεηλατήθηκαν από τους στρατιώτες, σημείωσαν κάτοικοι της περιοχής, ανεβάζοντας σε 50 το συνολικό αριθμό των νεκρών από την επιχείρηση του στρατού κατά του σουνιτικού αυτού προαστίου που βρίσκεται νοτιοδυτικά της Δαμασκού, η οποία άρχισε χθες.