Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Ανοιχτός σε συνομιλίες για τον Ασάνζ ο ΚορέαΟ Ισημερινός είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί για την τύχη του Τζούλιαν Ασάνζ εάν η Βρετανία αποσύρει την απειλή της να πραγματοποιήσει έφοδο στην πρεσβεία της στο Λονδίνο, στην οποία.... έχει καταφύγει ο ιδρυτής του ιστότοπου Wikileaks, δήλωσε χθες ο πρόεδρος της χώρας Ραφαέλ Κορέα.

Οργή έχει προκαλέσει στον Ισημερινό η απειλή της Βρετανίας για έφοδο στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο προκειμένου να συλληφθεί ο 41χρονος Ασάνζ και να εκδοθεί στη Σουηδία όπου αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμό.

Ο Κορέα έχει προσφέρει στον Ασάνζ άσυλο και ζήτησε από τη Βρετανία να του επιτρέψει να εγκαταλείψει την πρεσβεία και να ταξιδέψει στον Ισημερινό. Ο Κορέα έχει τονίζει ότι ο Ασάνζ μπορεί να μείνει στον Ισημερινό «επ’ αόριστον», ωστόσο έχει πει ότι είναι ανοιχτός σε συνομιλίες.

«Παρά την απρεπή και απαράδεκτη απειλή, εξακολουθούμε να είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο. Δεν περιμένουμε μια συγγνώμη, αλλά βεβαίως περιμένουμε από τη Βρετανία να αποσύρει την απειλή να εισβάλει στην πρεσβεία μας για να συλλάβει τον Ασάνζ», τόνισε ο Κορέα.

Ο Κορέα υπογράμμισε ότι στόχος του δεν ήταν ποτέ να εμποδίσει τον Ασάνζ να αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη στη Σουηδία.

«Αυτό που έχουμε ζητήσει είναι εγγυήσεις ότι δε θα εκδοθεί σε τρίτη χώρα», τόνισε και πρόσθεσε ότι από τη στιγμή που τού έχει χορηγηθεί άσυλο στον Ισημερινό, ο Ασάνζ μπορεί να παραμείνει «επ’ αόριστον» στην πρεσβεία της χώρας αυτής στο Λονδίνο.