Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Όργιο «διαρροών» για χρεοκοπία και εκλογές και η «βιομηχανία» διαψεύσεων από Μαξίμου

Με μπαράζ διαψεύσεων μέσω διαρροών και ανεπίσημων ανακοινώσεων απαντά το μέγαρο Μαξίμου στον καταιγισμό δημοσιευμάτων από τον διεθνή τύπο για το... θρίλερ που προμηνύεται ενόψει του Eurogroup της 24ης Απριλίου που θα εξετάσει κατά πόσο οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς έχουν προχωρήσει σε σημείο που να επιτρέπουν την επίτευξη συμφωνίας και την έγκριση της επόμενης δόσης προς την Αθήνα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο σήμερα κυβερνητικές πηγές υποχρεώθηκαν να απαντήσουν και να διαψεύσουν τουλάχιστον τρία με τέσσερα δημοσιεύματα στον διεθνή τύπο, περί πρόωρων εκλογών, προετοιμασίας της ελληνικής κυβέρνησης για χρεοκοπία, grexit και της απογοήτευσης των αξιωματούχων της ευρωζώνης για τη στάση της ελληνικής πλευράς.

Πάντως στα περισσότερα δημοσιεύματα όπως αυτό της Bild περί πρόωρων εκλογών και των Financial Times περί χρεοκοπίας, αναφέτονται ως πηγές ανώτεροι κυβερνητική αξιωματούχοι από την Αθήνα!

Έτσι εμφανίζεται το Μαξίμου να διαψεύδει την ίδια την κυβέρνηση. Και παρά την προσπάθεια που επιχειρείται να δοθεί η εικόνα της συντονισμένης επίθεσης ξένων συμφερόντων κατά της ελληνικής κυβέρνησης ενόψει των κρίσιμων διαπραγματεύσεων, είναι γεγονός ότι μέσα στην κυβέρνηση ακούγονται φωνές περί πρόωρων εκλογών ή δημοψηφίσματος σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις δεν οδηγηθούν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Επίσης υπάρχουν φωνές που έχουν ακουστεί και δημόσια για παύση πληρωμών προς τις εξωτερικές υποχρεώσεις της χώρας προκειμένου να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις.

Όπως και να έχουν τα πράγματα όλα δείχνουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένας επικοινωνιακός πόλεμος που όσο περνάνε οι μέρες και τα χρονικά περιθωρια στενεύουν, τόσο θα κλιμακώνεται.