Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Με τη μορφή μουσείου ανοίγουν τα βασιλικά ανάκτορα στο Τατόι

Τα ανάκτορα στο Τατόι τα οποία ήταν για μεγάλο διάστημα η κύρια κατοικία της βασιλικής οικογένειας «ανασταίνονται» από.... κυβέρνηση της Αριστεράς!

Προφανώς η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φαίνεται να μην φοβάται να «ανοίξει» προς τον κόσμο όλες τις σελίδες του βιβλίου της νεότερης ιστορίας μας.

Η ιδέα ξεκίνησε από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτη Σγουρίδη, ο οποίος θέλει να αναβιώσουν όλες οι εγκαταστάσεις που είχαν σχέση με την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή που υπήρχε στα ανάκτορα Τατοΐου την εποχή που αυτά λειτουργούσαν. Το παλιό και το νέο βουστάσιο, το ιπποστάσιο, το χοιροστάσιο, το οινοποιείο, το εμφιαλωτήριο, το βουτυροκομείο, το γαλακτοκομείο, το ελαιοτριβείο. Και φυσικά να επαναλειτουργήσουν παραγωγικά όλες οι εκτάσεις του Τατοΐου.

Ο Π. Σγουρίδης έχει πάει ήδη στο Τατόι για να έχει προσωπική άποψη και κατέληξε ότι όλα όσα έχει στο μυαλό του μπορούν να υλοποιηθούν. Το θέμα όμως προχώρησε και παραπέρα μετά συζήτηση που είχε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού Νίκο Ξυδάκη. Ο κ. Ξυδάκης έδειξε ιδιαίτερα θετικός στο να ανοίξουν και οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Τατοΐου. Να γίνουν κάτι σαν μουσείο το οποίο θα μπορούν να επισκέπτονται οι πολίτες.

Το όλο σχέδιο μπορεί να προχωρήσει με σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.