Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

"Θα υπάρξει συμβιβασμός μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης"

Συμβιβασμό μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων διαβλέπει η... UBS, μόλις λίγες ώρες πριν το κρίσιμο Eurogroup της Τετάρτης.

Ειδικότερα, ο Reinhard Cluse..., επικεφαλής οικονομολόγος της UBS, επισημαίνει πως «βλέπει με θετική σκοπιά το ενδεχόμενο συμβιβασμού» μεταξύ των δύο πλευρών.

Παράλληλα, υπογραμμίζει πως οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης θα επηρεαστούν όχι μόνο από τον υπολογισμό του κόστος και του κέρδους, αλλά και από τα τρέχοντα πολιτικά ρεύματα της Ευρωζώνης.

«Το περιθώριο για συμβιβασμό θα βρεθεί, καθώς η Ευρώπη θα αποδεχθεί το αίτημα της Ελλάδας για μείωση των επιτοκίων και μεγαλύτερη δημοσιονομική ευελιξία» εξηγεί ο Reinhard Cluse.

Αναφερόμενος στο σενάριο Grexit, εκτιμά πως η αναταραχή στην Ευρωζώνη θα είναι εξαιρετικά ισχυρή, προκαλώντας ακόμη και το φαινόμενο του ντόμινο.

Πάντως, διαβεβαιώνει πως ο απόηχος θα αποδειχθεί ηπιότερος έναντι μίας τυχόν εξόδου της Ελλάδας κατά τα κρίσιμα έτη του 2011 – 2012.