Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Ωμός εκβιασμός και τελεσίγραφο από τον Νταισελμπλουμ

Τελεσίγραφο στην Ελληνική πλευρά να αποφασίσει μέχρι την Παρασκευή αν θα συνεχίσει στο δρόμο του μνημονίου έδωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος του Eurogroup... Γερούν Νταισελμπλούμ ο οποίος εμφανίστηκε απογοητευμένος και υπογράμμισε πως η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της καθώς ο χρόνος τελειώνει.

«Μίλησα πριν από μερικές ημέρες με τον κ. Τσίπρα και συμφωνήσαμε από κοινού για να βρούμε ένα τρόπο τεχνικής αξιολόγησης για το τρέχων πρόγραμμα και που αλλού θα μπορούσαμε να τα βρούμε. Υπήρχε μια σύγκλιση στο 60% με 70% του προγράμματος.

Σήμερα από τα θεσμικά όργανα μάθαμε ότι η αντίδραση των οικονομικών επιτελείων ήταν διαφορετική. Υπάρχει μια απογοήτευση. Δεν βρήκαμε ακόμα κοινό σημείο συνεννόησης. Τις τελευταίες ημέρες και μέχρι την αρχή αυτής της συνάντησις προσπαθήσαμε μήπως και τα βρούμε αλλά δεν τα καταφέραμε.

Η βέλτιστη λύση θα ήταν μια παράταση του ελληνικού προγράμματος, χρειάζεται χρόνος και ο καλύτερος τρόπος είναι η παράταση. Τέτοιου είδους επέκταση θα έπρεπε στην Ελλάδα να αξιοποιήσουν την ευελιξία (π.χ. αντικατάσταση μέτρων με κάποια άλλα κλπ)

Όχι μέσα από μονομερείς ενέργειες. Θα πρέπει να υπάρχουν δεσμεύσεις πως θα ολοκληρώσουν το πρόγραμμα. Εκείνοι θα πρέπει να αποφασίσουν τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτή την εβδομάδα για νέες συζητήσεις μέχρι να φτάσουμε στην Παρασκευή και ένα νέο eurogroup. Αλλά δεν έχουμε άλλο χρόνο. Αυτό ήταν. Πάει και τελείωσε» τόνισε ο Γ. Ντάισελμπλουμ στη συνέντευξη Τύπου.