Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Σε δίκη οι βουλευτές της ΧΑ για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση

Οι δικαστές με αδιάσειστα στοιχεία που βασίζονται στα ευρήματα των πολύμηνων ανακρίσεων κρίνουν ότι ο σκληρός πυρήνας της ΧΑ είναι εγκληματική οργάνωση με τον ...μανδύα του πολιτικού κόμματος.

Με βαριές κατηγορίες για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση το Συμβούλιο των Εφετών κατά πλειοψηφία παραπέμπει σε δίκη το σύνολο των βουλευτών της ΧΑ που εξελέγησαν με τα ψηφοδέλτιά της στις εκλογές του 2012 και πρωτίστως τον επικεφαλής του κόμματος Νίκο Μιχαλολιάκο.

Ενα μέλος του Συμβουλίου ο εφέτης Νικόλαος Σαλάτας μειοψήφισε εκφράζοντας την άποψη ότι δε μπορεί ο σκληρός πυρήνας της ΧΑ να θεωρηθεί εγκληματική οργάνωση και επικαλείται τη σύμβαση του Παλέρμο που αξιώνει οικονομικό όφελος και οικονομικό κίνητρο για να χαρακτηριστεί μια ομάδα ως εγκληματική οργάνωση.

Η θέση του, όπως επίσης και η μειοψηφία του για το αδίκημα της οπλοκατοχής, ουσιαστικά, αν πλειοψηφούσαν, θα οδηγούσαν σε επιεικέστερη μεταχείριση κυρίως των βουλευτών της ΧΑ και κυρίως εκείνων που ανήκουν στον σκληρό της πυρήνα.

Επίσης με την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου σε δίκη παραπέμπονται άλλα 52 στελέχη της ΧΑ για δεκάδες επιθέσεις με κορωνίδα τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα για την οποία παραπέμπεται ομόφωνα ως φυσικός αυτουργός ο Γιώργος Ρουπακιάς.