Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Γερμανία: Παραίτηση πέντε στελεχών του Pegida

Πέντε ηγετικά στελέχη της γερμανικής οργάνωσης «κατά του εξισλαμισμού της Δύσης», Pegida, παραιτήθηκαν σε μία εβδομάδα ακολουθώντας ...τον αρχηγό τους, Λουτς Μπαχμαν, ο οποίος εξωθήθηκε σε παραίτηση μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφίας του μεταμφιεσμένου σε Χίτλερ.

Μεταξύ των μελών που αποφάσισαν να πάνε σπίτι τους είναι η 37χρονη Κάθριν Ερτελ, εκπρόσωπος του κινήματος. Την είδηση αποχώρησής της επιβεβαίωσαν χθες πολλά γερμανικά ΜΜΕ, ενώ στην προχθεσινή συνάντηση της οργάνωσης παρόμοιες αποφάσεις έλαβαν άλλα 4 στελέχη. Απόρροια της εσωκομματικής αναταραχής είναι η ματαίωση της προσεχούς διαδήλωσης την Δευτέρα στη Δρέσδη.

Ενας από τους παραιτηθέντες δήλωσε στην εφημερίδα Bild ότι ενοχλήθηκε από τον συνεχιζόμενο έλεγχο του Μπάχμαν πάνω στην οργάνωση, αλλά και την αδυναμία τήρησης αποστάσεων από την LEGIDA, ένα πιο βίαιο παρακλάδι του αρχικού κινήματος με έδρα τη Λειψία.