Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Άλλοι εννέα στο κύκλωμα «μαμούθ» των ναρκωτικών

Άλλους οκτώ Έλληνες ηλικίας από 26 ως 73 χρόνων και έναν 39χρονο Αλβανό περιλαμβάνει η συμπληρωματική δικογραφία που υπέβαλε η Δίωξη Ναρκωτικών στον... εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, για συμμετοχή σε μια από τις τρεις εγκληματικές οργανώσεις του κυκλώματος «μαμούθ» που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών σε όλη την Ελλάδα με «εγκέφαλο» πρώην αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ..

Το τεράστιο κύκλωμα, που είχε εξαρθρωθεί στις 4 Δεκεμβρίου περιλάμβανε αρχικά τουλάχιστον 180 (!) μέλη, τα οποία δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια κάνναβης και τη διακίνηση ηρωίνης και άλλων ναρκωτικών σε περιοχές της Πελοποννήσου και την Αττική. Τότε, είχαν συλληφθεί 15 άτομα στην Ηλεία -πέντε από τα οποία στην Αμαλιάδα, τρία στον Πύργο, τρία στο Λευκοχώρι, δύο στο Βαρθολομιό και από ένα στην Γαστούνη και στην Σαλμώνη- και άλλα πέντε στη Μεσσηνία και τη Λακωνία. 

Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν ένας απόστρατος αστυνομικός από τη Μεσσηνία που είχε υπηρετήσει και στον Πύργο και ένας εν ενεργεία δασικός υπάλληλος, ενώ κάποιοι από τους κατηγορούμενοι είναι ήδη φυλακισμένοι για άλλες υποθέσεις. Κατά την διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης και 40.000 ευρώ που προέρχονταν από την πώληση ναρκωτικών.

Η νέα δικογραφία σχηματίστηκε από την αξιοποίηση στοιχείων που συγκεντρώθηκαν από τις άρσεις του τηλεφωνικού απορρήτου και τις παρακολουθήσεις των συνδιαλέξεων και από τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ερευνών. Μάλιστα, περιλαμβάνει ακόμη 26 άτομα μικρότερης εμβέλειας, που όμως παραμένουν άγνωστα και η έρευνα για την ταυτοποίησή τους συνεχίζεται.