Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Οι εφοπλιστές απειλούν αν αλλάξει το φορολογικό καθεστώς – Σηκώνει το «γάντι» ο Α.Τσίπρας

Πολύ παρασκήνιο και σκληρές κόντρες υπάρχουν πίσω από τις επαφές του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κατά την προεκλογική περίοδο και των εφοπλιστών, οι οποίοι έχουν.... μπει στο στόχαστρο της Κουμουνδούρου ως εναλλακτική πηγή προέλευσης εσόδων για τα κρατικά ταμεία με αφορμή τις φοροαπαλλαγές που απολαμβάνουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε συνάντηση που είχαν προεκλογικά οι εφοπλιστές με τον Αλέξη Τσίπρα διεμήνυσαν ότι σε περίπτωση που υπάρξουν σημαντικές παρεμβάσεις στο φορολογικό καθεστώς, στο οποίο υπόκεινται οι ναυτιλιακές εταιρίες, θα πάρουν τα πλοία τους και θα τα μεταφέρουν σε έδρες με ευνοϊκότερο φορολογικό σύστημα.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να σήκωσε το γάντι που πέταξαν οι εφοπλιστές και να προειδοποιεί ότι σε περίπτωση που κάνουν πράξη την απειλή τους, μέχρι να μεταφερθούν υπό νέες σημαίες τα πλοία τους θα μπουν όλοι στο μικροσκόπιο των φορολογικών αρχών, προεξοφλώντας ότι θα κληθούν να πληρώσουν σημαντικά ποσά μέχρι να αποχωρήσουν, γεγονός που εκτιμά ότι αποτελεί εμπόδιο στη «μετανάστευση» του ελληνικού εμπορικού στόλου.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι εφοπλιστές απολαμβάνουν 56 φοροαπαλλαγές και επαφίεται στον «εθελοντισμό» τους η συμβολή τους στα έσοδα του κράτους.

Οι εφοπλιστές πάντως στο 1ο Ναυτιλιακό Forum της «Ναυτεμπορικής», που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου, μέσω του προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρου Βενιάμη, δήλωσαν ότι «η ναυτιλία των Ελλήνων είναι διατεθειμένη να προσφέρει περισσότερα στον τόπο, υπό μία αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση: τον σεβασμό του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου λειτουργίας από όλους», ουσιαστικά ζητώντας παραμονή του υπάρχοντος φορολογικού status quo.