Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Bild: Η Γερμανία διακόπτει τις εξαγωγές όπλων προς τη Σαουδική Αραβία

Σύμφωνα με πηγές της κυριακάτικης «Bild», η γερμανική κυβέρνηση έκρινε πως το σουνητικό βασίλειο είναι «πολύ ασταθές» για να λαμβάνει γερμανικά όπλα....
Τη διακοπή εξαγωγών γερμανικών όπλων στη Σαουδική Αραβία αποφάσισε η γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Bild am Sonntag, που επικαλείται κυβερνητικές πηγές.

Όπως αναφέρουν οι πηγές της «Bild» το Βερολίνο έκρινε πως το σουνητικό βασίλειο είναι «πολύ ασταθές» προκειμένου να είναι παραλήπτης οπλικών συστημάτων.

Η απόφαση φέρεται να ελήφθη την Τετάρτη στο εθνικό συμβούλιο ασφαλείας, το οποίο αποτελείται από την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και επτά ακόμα υπουργούς.

Κατά την «Bild», όλα τα μέλη του συμβουλίου φέρεται να τάχθηκαν είτε υπέρ της αναστολής των εξαγωγών όπλων προς τη Σαουδική Αραβία, είτε να απέφυγαν να γνωμοδοτήσουν δεσμευτικά έως ότου να υπάρχουν εξελίξεις.

Η φερόμενη απόφαση ελήφθη λίγες ημέρες πριν το θάνατο του 90χρονου σαουδάραβα βασιλιά Αμπντουλάχ.

Έως τώρα δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση από την πλευρά της γερμανικής κυβέρνησης. Η έκθεση για εξαγωγές γερμανικών όπλων το 2015 θα δημοσιοποιηθεί από το υπουργείο Οικονομίας το 2016, όμως θα περιλαμβάνει μονάχα τις εξαγωγές που έχουν εγκριθεί, όχι αυτές που έχουν απορριφθεί.