Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Εφυγε από τη ζωή ο Δήμος Τσακνιάς -Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και σύζυγος της Νάντιας Βαλαβάνη

Έφυγε την Κυριακή από τη ζωή ο αγωνιστής της αριστεράς, δικηγόρος, Δήμος Τσακνιάς. Διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ήταν.... και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ

Ήταν σύζυγος της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νάντιας Βαλαβάνη με την οποία είχε αποκτήσει δύο παιδιά: ένα αγόρι και ένα κορίτσι.

Ενταγμένος από νεαρή ηλικία στο κομμουνιστικό κίνημα, ο Δήμος Τσακνιάς υπήρξε στέλεχος της ΚΝΕ και μετά του ΚΚΕ, αναλαμβάνοντας μεταξύ άλλων τη διεύθυνση της «Κομμουνιστικής Επιθεώρησης» στα τέλη της δεκαετίας του 1980.

Τον Νοέμβριο του 1989 μαζί με άλλα επτά μέλη της Κεντρικής Επιτροπής παραιτήθηκε από το όργανο, αντιτιθέμενος στη συμμετοχή του ΣΥΝ στην οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα.

Διετέλεσε μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ως ανένταχτος, επί προεδρίας Αλέκου Αλαβάνου, την εποχή των «συνιστωσών», ενώ υπήρξε υπέρμαχος της εγγραφής στον ΣΥΡΙΖΑ μεμονωμένων μελών. Είχε πάρει μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα.