Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Ένα σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες τείνει να μετεξελιχθεί η ημερομηνία επιστροφής των επικεφαλής ελεγκτών της τρόικας στην Ελλάδα.

Το μόνο σίγουρο είναι ...ότι αρχές Νοεμβρίου επιστρέφει το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας στην Ελλάδα, με πιθανότερη ημερομηνία την 4η Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου και στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, αμέσως μετά η ελληνική πλευρά θα πρέπει να καταθέσει τις προτάσεις της για όλα τα ανοικτά μέτωπα (μισθολογικό, ασφαλιστικό, εργασιακό – συνδικαλιστικό κλπ).

Έχοντας αυτές τις προτάσεις στις αποσκευές της θα μπει στο αεροπλάνο της επιστροφής το κλιμάκιο των επικεφαλής ελεγκτών, αν και όλοι γνωρίζουν ότι όσο γρηγορότερα γίνει κάτι τέτοιο, τόσο το καλύτερο για τα ελληνικά συμφέροντα. Κι αυτό γιατί θα υπάρχει χρόνος για να κλείσει η διαπραγμάτευση πριν από τις 8 Δεκεμβρίου, οπότε είναι προγραμματισμένο το κρίσιμο Eurogroup, για την Ελλάδα.

Μέχρι τότε, η τρόικα θα πρέπει να έχει κάνει την αξιολόγηση της, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για να προκύψει θετικό review θα προηγηθούν πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις, καθώς η πλευρά των δανειστών δεν είναι διατεθειμένη να υποχωρήσει σε τίποτα. Τουλάχιστον αυτό δηλώνεται τώρα, πριν ξεκινήσει η διαδικασία, η οποία, ούτως ή άλλως, θα είναι από τις δυσκολότερες του είδους της καθώς θα είναι μάλλον η τελευταία για το παρόν μνημόνιο.