Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Ανακαλυφθηκε ιός 700 ετών στον Καναδά

Επιμέλεια: Εύη Κιόρρι

Μπορεί να μοιάζει με ταινία επιστημονικής φαντασίας, είναι όμως πραγματικότητα. Μία ομάδα ερευνητών από... το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, του Σαν Φρανσίσκο, ανακάλυψαν τον εξαφανισμένο ιό.

Ο 700 ετων ιός ανακαλύφθηκε στα Βορειοδυτικά Εδάφη του Καναδά. Μετα από την απόψυξη κομματιού πάγου που περιέιχε περιττώματα ταράνδου, στα οποία οι ερευνητες ανακάλυψαν το ιικό γονιδίωμα.

Μεταφέροντας το έυρημα στα εργαστήρια τους, κατάφεραν να αποσπάσουν το γενετικό υλικό του ιού και να κάνουν την ανασύστασή του.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιέυθηκαν στην Εθνική Ακαδημία Επιστήμης της Αμερικής. Το έυρημα θεωρείται πολύ σημαντικό καθώς αποδεικνύει ότι αρχαίοι ιοί μπορεί να έρθουν στην επιφάνεια μόλις λιώσουν οι πάγοι, λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Σε συνέντευξή του στο New Scientist, ο Jean-Michel Claverie από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Μασσαλίας, δήλωσε » Τα ευρήματα επιβεβαιώνουν ότι μερικοί αρχαίοι ιοί μπορούν να μολύνουν ακόμη και σήμερα κάποια ζώα, φυτά ή και ανθρώπους «. Ενώ, άλλοι επιστήμονες υποστηρίζουν πως τέτοιου είδους ιοί δεν είναι επικύνδυνη για την ανθρώπινη υγεία.

Πηγή: Salon