Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Περίπου 400 μαχητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού βρίσκονται ήδη στο Κομπάνι

Περίπου 400 μαχητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού πολεμούν στο πλευρό των Κούρδων στη συριακή πόλη Κομπάνι, η οποία... πολιορκείται από το Ισλαμικό Κράτος δήλωσε σήμερα ο διοικητής της ομάδας

«Ήμασταν 200 από την περιοχή πριν ακόμη ξεκινήσουν οι πρώτες μάχες (εναντίον) του ΙΚ, τώρα είμαστε σχεδόν 400 (…) και αναμένουμε ενισχύσεις», δήλωσε ο Νίζαρ αλ Χάτιμπ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Κωνσταντινούπολη.

Εδώ και έξι εβδομάδες οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), η ένοπλη πτέρυγα του κυριότερου κουρδικού κόμματος της Συρίας, του Κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), αντιστέκονται στην επίθεση των τζιχαντιστών στην Κομπάνι.

Χθες Τετάρτη ενισχύσεις από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, 50 με 150 μαχητές σύμφωνα με πηγές, πέρασαν τα τουρκικά σύνορα για να ενισχύσουν τους Κούρδους.

Ο αλ Χάτιμπ, διοικητής μιας μονάδας του Ελεύθερου Συριακού Στρατού με την επονομασία «Αυγή της ελευθερίας», υπογράμμισε ότι υπάρχει πολύ καλός συντονισμός μεταξύ των διάφορων ομάδων που πολεμούν στο Κομπάνι εναντίον του ΙΚ.

«Η διοίκηση στο Κομπάνι δεν βρίσκεται στα χέρια ενός μόνο ανθρώπου. Υπάρχει μια διοίκηση στην οποία εκπροσωπούνται όλες οι δυνάμεις που είναι παρούσες (στην πόλη) και παίρνουν αποφάσεις από κοινού», είπε.

Ο αλ Χάτιμπ επεσήμανε εξάλλου ότι δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η εκπαίδευση μελών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού στην Τουρκία, παρά τις σχετικές υποσχέσεις της Άγκυρας.

«Διεξάγονται συζητήσεις (με την Τουρκία) σχετικά με την πιθανότητα εκπαίδευσης των δυνάμεων του Ελεύθερου Συριακού Στρατού. Όμως στην πραγματικότητα τίποτε δεν έχει αποφασιστεί. Τίποτα από όλα αυτά δεν έχει ξεκινήσει», σχολίασε.