Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Ένας κακός χρησμός της Λαγκάρντ για την Ελλάδα

Μια δήλωση της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία έγινε σε... ανύποπτο χρόνο (την προπερασμένη εβδομάδα) και πέρασε στα “ψιλά” του ελληνικού Τύπου, δείχνει να προβληματίζει ιδιαίτερα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει να κάνει με την άποψη της επικεφαλής του Ταμείου ότι η ρύθμιση του ελληνικού χρέους ενδεχομένως να μην είναι και απαραίτητη.

Ως γνωστόν, η ελληνική πλευρά έχει εναποθέσει όλες τις ελπίδες της, για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας, σε αυτή την κρίσιμη μεταβλητή. Αν λοιπόν τεθεί εν αμφιβόλλω, τινάζεται όλος ο προγραμματισμός στον αέρα.

Η Voria.gr επικοινώνησε με τεχνοκρατικό στέλεχος της ελληνικής πλευράς, επιχειρώντας να διακριβώσει πώς θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα αυτή η έμμεση απειλή της κ. Λαγκάρντ. Και η απάντηση που πήρε ήταν χαρακτηριστική: «Νέα ρύθμιση – αναδιάρθρωση του χρέους προβλέπεται μόνο στην περίπτωση που είναι μη βιώσιμο. Στο ΔΝΤ προφανώς μπορεί και να εκτιμούν ότι πλέον έχει καταστεί βιώσιμο. Οπότε, γιατί να γίνει η ρύθμιση;».