Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Ο απόλυτος κυρίαρχος Ερντογάν

Ένα από τα αναπάντητα ερωτήματα που παραμένουν πάντως είναι το ποιος θα αντικαταστήσει τον κ. Ερντογάν στην πρωθυπουργία. Μεταξύ των επικρατέστερων υποψηφίων φαντάζει ο νυν υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου....
Απόλυτος κυρίαρχος στην τουρκική πολιτική για πέντε ακόμα χρόνια, παρά τα σκάνδαλα διαφθοράς, αναδείχθηκε ο Ρεντζάπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές και την εκλογή του από τον πρώτο γύρο, με ποσοστό 52%.

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά τη νίκη, ο κ. Ερντογάν εμφανίστηκε ενωτικός, αναφέροντας ότι θα επιδιώξει μία «νέα διαδικασία κοινωνικής συμφιλίωσης», όπου πολίτες κάθε θρησκευτικής πίστης ή εθνοτικής καταγωγής θα είναι ίσοι.

«Κλείνουμε μία περίοδο και παίρνουμε το πρώτο βήμα σε μία νέα εποχή», δήλωσε στην επινίκια ομιλία του, αργά το βράδυ της Κυριακής, ο κ. Ερντογάν, περιγράφοντας τις εκλογές ως μία «ιστορική ημέρα».

Ήταν η πρώτη απευθείας εκλογή προέδρου στην Τουρκία, με τον κ. Ερντογάν να έχει διαμηνύσει πως επιθυμεί να ενισχύσει τις εκτελεστικές δυνάμεις της προεδρίας μέσω συνταγματικής αναθεώρησης.

Ένα από τα αναπάντητα ερωτήματα που παραμένουν πάντως είναι το ποιος θα αντικαταστήσει τον κ. Ερντογάν στην πρωθυπουργία, δεδομένου ότι η τελετή ορκωμοσίας για την προεδρία είναι προγραμματισμένη για τις 28 Αυγούστου.

Μεταξύ των επικρατέστερων υποψηφίων φαντάζει ο νυν υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ενώ άγνωστο παραμένει το τι μέλλει γενέσθαι με τον απερχόμενο πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιούλ, ο οποίος έχει αποστασιοποιηθεί από τον κ. Ερντογάν.

Άλλο ερώτημα που προκύπτει είναι αν θα πραγματοποιηθούν πρόωρα οι βουλευτικές εκλογές, οι οποίες υπό κανονικές συνθήκες θα γίνουν τον Ιούνιο του 2015.