Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Στην Βουλή εντός του Αυγούστου το νομοσχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια;

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να καταθέσει το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων στη Βουλή και να επιδιώξει την ψήφισή του μέχρι το τέλος Αυγούστου. Πιθανότατα στις.... 19-20 Αυγούστου.

Αυτό αναφέρουν πηγές του Capital.gr, καθώς και ότι (με στόχο τις ημερομηνίες αυτές) το υπουργείο Ανάπτυξης παρέδωσε στις Τράπεζες, την περασμένη εβδομάδα, αντίγραφο του νομοσχεδίου προκειμένου να το μελετήσουν και να διατυπώσουν απόψεις μέσα σε ένα δεκαπενθήμερο το αργότερο. 

Το τι περιέχει το νομοσχέδιο δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, εκτός από το ότι πρόκειται για κείμενο 30 σελίδων με εισηγητική έκθεση που κινείται στην γνωστή φιλοσοφία που έχει ήδη αναπτυχθεί από το οικονομικό επιτελείο. 

Είναι ωστόσο τόση η σύγχυση στην υπόθεση της ρύθμισης των «κόκκινων» δανείων που κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποιο σενάριο είναι σε εξέλιξη. 

Το σχέδιο πάντως που απέστειλε το υπουργείο του κ. Δένδια στις τράπεζες παραμένει σε κάθε περίπτωση ανοιχτό για προσαρμογές, οι οποίες σχετίζονται με τους όρους με τους οποίους θα αξιολογηθούν τα «κόκκινα» δάνεια, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών stress tests.
Πηγή: www.capital.gr