Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Επιστρέφουν οι νταλίκες με τα αγροτικά προϊόντα

Το δρόμο της επιστροφής έχουν πάρει οι νταλίκες των παραγωγών αγροτικών προϊόντων, καθώς μετά το εμπάργκο που ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, δεν κατάφεραν να μπουν στη Ρωσία....
Το απόγευμα της Δευτέρας έχει προγραμματιστεί σύσκεψη των εξαγωγέων Ημαθίας, Πιερίας, Πέλλας, Κοζάνης και Φλώρινας, προκειμένου να γίνει μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης.

Με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας, Χρήστος Γιαννακάκης, επανέλαβε το αίτημα των παραγωγών να καταγραφούν και να καταστραφούν τα αδιάθετα προϊόντα, αλλά και να διεκδικηθούν αποζημιώσεις από την Ε.Ε..

Ο ίδιος ανέφερε πως είχε ζητηθεί ραντεβού την Τρίτη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά τελικά η συνάντηση ανακλήθηκε και από εκεί και πέρα οι παραγωγοί εξετάζουν τους τρόπους που θα οργανώσουν την αντίδρασή τους.

Ερωτηθείς γιατί δεν προσφέρονται τα προϊόντα σε κοινωφελή ιδρύματα, ο κ. Γιαννακάκης διευκρίνισε ότι «φορτία τα οποία έχουν πάνω από 6-7 ημέρες στο δρόμο δεν αντέχουν πολύ» και ότι «τα προϊόντα αυτά είναι ακατάλληλα προς κατανάλωση». Σημείωσε πάντως ότι αφού καταγραφούν τα εμπορεύματα μπορούν να τεθούν στη διάθεση του κράτους και αν κριθούν κατάλληλα προς κατανάλωση να διατεθούν.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το θέμα θα συζητηθεί την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.Όπως αναφέρουν Τα Νέα της Δευτέρας, εμπειρογνώμονες ειδικευμένοι στον τομέα της γεωργίας θα συζητήσουν τις συνέπειες της κρίσης, ενώ μια ειδική ομάδα θα εξετάσει τις δυνητικές συνέπειες του ρωσικού εμπάργκο και θα προτείνει λύσεις.

Το ενδεχόμενο αποζημιώσεων για τις χώρες που έχουν πληγεί κερδίζει έδαφος, αφού και μεγάλες οικονομίες της ΕΕ βασίζου