Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Το facebook προκαλεί χαμηλή αυτοεκτίμηση και διατροφικές διαταραχές στα κορίτσια

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι τα νεαρά κορίτσια που αφιερώνουν πολύ χρόνο στο Facebook αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν σοβαρές διατροφικές διαταραχές.

Τα στατιστικά δείχνουν...
ότι αυτά τα κορίτσια παρουσιάζουν αυξημένα επίπεδα άγχους και δίνουν υπερβολική σημασία σε κάθε σχόλιο στις φωτογραφίες τους. Οι εμμονές με την εξωτερική εμφάνιση και το σώμα τους τις κάνουν πιο επιρρεπείς στις διατροφικές διαταραχές, υποστηρίζουν οι ερευνητές.

Στη μελέτη συμμετείχαν 960 φοιτήτριες κολλεγίου. Οι ερευνητές αξιολόγησαν πόσο χρόνο αφιερώνουν στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο και πόση σημασία δίνουν στα ‘likes’, τα σχόλια και τις φωτογραφίες.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι κοπέλες που αφιερώνουν τον περισσότερο χρόνο στο Facebook είναι και αυτές που έχουν και τη χαμηλότερη αυτοεκτίμηση. Παράλληλα, ήταν πιο πιθανό να εκδηλώσουν διατροφικές διαταραχές.

Η σχετική μελέτη δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό International Journal of Eating Disorders και υποδεικνύει την άμεση σχέση του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου με την κακή εικόνα σώματος των νεαρών κοριτσιών.
Πηγή: onmed.gr