Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Επιστημονική μελέτη: Πέντε σημάδια ότι στο παίζει… δύσκολη

Οι γυναίκες που «προσποιούνται» ότι είναι σεμνές και συνεσταλμένες θέλουν απλώς να δοκιμάσουν τις αντοχές και την επιμονή των ανδρών, υποστηρίζουν οι επιστήμονες.

Μελέτη που δημοσιεύεται στην....
επιθεώρηση European Journal of Personality δείχνει ότι αυτή η δοκιμασμένη στρατηγική βοηθά μια γυναίκα να καταλάβει αν ο άνδρας της βλέπει σοβαρά ή ψάχνει απλώς μια εφήμερη σχέση.

Οι άνδρες πολλές φορές δυσκολεύονται να ξεχωρίσουν αν πρόκειται για ένα απλό παιχνίδι ή αν τα σημάδια σημαίνουν ότι η γυναίκα πράγματι δεν ενδιαφέρεται.

Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν πως οι άνδρες έχουν μια έμφυτη τάση να πιστεύουν ότι η γυναίκα δείχνει ερωτικό ενδιαφέρον και μάλιστα ονομάζουν το φαινόμενο αυτό «σεξουαλική προκατάληψη υπέρμετρου ενδιαφέροντος».

Δείτε ποιες είναι οι 5 συχνότερες τακτικές που χρησιμοποιούν οι γυναίκες στο ερωτικό παιχνίδι της αντίστασης και τι σημαίνουν:

1. Δεν απαντά αμέσως στα μηνύματα


Ακόμη κι αν βρίσκεται online στο αγαπημένο της κοινωνικό δίκτυο και δημοσιεύει ασταμάτητα φωτογραφίες, απαντά στα γραπτά μηνύματα ώρες μετά. Μια γυναίκα ενδιαφέρεται πραγματικά εάν προτιμήσει κάποια πιο άμεση μορφή επικοινωνίας όπως το τηλεφώνημα.2. Είναι πάντα απασχολημένη


Απορρίπτει προσκλήσεις για ποτό ή φαγητό, χρησιμοποιώντας κάθε είδους δικαιολογία. Μπορεί να είναι πολύ κοινωνική ή να θέλει να δείξει ότι είναι κοινωνική. Αυτή η στρατηγική είναι ένα γυναικείο «μέτρο προστασίας» απέναντι στις εφήμερες σχέσεις. Εάν η πρόσκληση γίνει αρκετά νωρίς και όχι την τελευταία στιγμή, η θετική ή αρνητική απάντηση θα φανερώσει το πραγματικό ενδιαφέρον.3. Μιλά για άλλους άνδρες


Μπορεί να μιλά για τον πρώην της, τον καλύτερό της φίλο ή ένα συνάδελφο από τη δουλειά. Θέλει να δείξει ότι είναι περιζήτητη και ταυτόχρονα ότι έχει καλή σχέση με το αντίθετο φύλο. Ο τρόπος που σχολιάζει τις ανδρικές παρουσίες στη ζωή της είναι φιλικός και πληροφοριακός ή φανερώνει κάποιο κρυμμένο ερωτισμό;4. Η συμπεριφορά της δεν είναι ξεκάθαρη


Βγήκατε ραντεβού και περάσατε καλά, όμως λίγες μέρες μετά είναι απόμακρη και ψυχρή. Για να μη δείξει υπερβολικό ενδιαφέρον, πολλές φορές μια γυναίκα φτάνει στο άλλο άκρο. Μπορεί να αναβάλει ένα ραντεβού την τελευταία στιγμή, αν όμως αντιπροτείνει κάτι για την επόμενη εβδομάδα θέλει να κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον.5. Είναι μυστηριώδης


Έχει πολλές δουλειές αλλά δε λέει ποιες είναι αυτές και βγαίνει συχνά αλλά δε λέει πού πάει. Οι γυναίκες λατρεύουν τους άνδρες που αποπνέουν μυστήριο κι έτσι θέλουν και οι ίδιες να είναι μυστηριώδεις. Αποκαλύπτοντας πολλές πληροφορίες και λεπτομέρειες για τον εαυτό τους και τη ζωή τους πιστεύουν ότι θα χαθεί το ενδιαφέρον πολύ νωρίς.
Πηγή: onmed.gr