Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Το αλκοόλ βλάπτει σοβαρά και τους… ελέφαντες!

Το εθνικό πάρκο Kruger, με έκταση 20.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, είναι το μεγαλύτερο που υπάρχει στην Νότιο Αφρική και σε αυτό φιλοξενούνται αρκετοί ελέφαντες.

Εκεί φυτρώνει και το δέντρο marula με την... επιστημονική ονομασία «Sclerocarya birrea» που προέρχεται από τα Ελληνικά και σημαίνει σκληρός και καρύδι.

Το δέντρο φτάνει τα 20 μέτρα ύψος, ενώ τα ώριμα φρούτα του, που μοιάζουν με τα δικά μας δαμάσκηνα, όταν καταναλωθούν σε μεγάλες ποσότητες από τα μεγάλα θηλαστικά, έχουν μια επίδραση σαν αυτή που προκαλεί το αλκοόλ!

Τα παχύδερμα, φαίνεται πως έχουν τις ίδιες «κακές» συνήθειες με τους ανθρώπους, έτσι και οι νεαροί ελέφαντες των φωτογραφιών, δεν μπορούν να σταθούν στα πόδια τους και τρικλίζουν μεθυσμένοι, μέχρι να πέσουν στο έδαφος, ο ένας πάνω στον άλλο!

Το ξεκαρδιστικό περπάτημα των μεθυσμένων ελεφάντων καταγράφηκε από τους επιστήμονες που μελετούν τη ζωή και τις συνήθειές τους…