Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Τζεμπ Μπους: Πρόεδρος των ΗΠΑ ένας ακόμη Μπους;

Σε συνέντευξή του στο Fox News Channel, ο Τζεμπ Μπους δήλωσε ότι θα αποφασίσει μέχρι το τέλος του 2014 αν θα θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος «Απλώς θέλω να το σκεφτώ την κατάλληλη στιγμή», τόνισε ο Μπους.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ το 2016 άφησε ο πρώην κυβερνήτης της Φλόριδας Τζεμπ Μπους. Ο Τζεμπ Μπους είναι ο αδελφός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους του νεότερου.

Σε συνέντευξή του στο Fox News Channel..., ο Τζεμπ Μπους δήλωσε ότι θα αποφασίσει έως το τέλος του 2014 αν θα θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος «Απλώς θέλω να το σκεφτώ την κατάλληλη στιγμή», τόνισε ο Μπους.

Ο Τζεμπ Μπους, 61 ετών, απολαμβάνει ευρείας υποστήριξης στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Ωστόσο, οι απόψεις του για ορισμένα θέματα, ιδίως για τη μετανάστευση, διαφέρουν από την άποψη της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικανών. Ο αδελφός Μπους υποστηρίζει την χαλάρωση της μεταναστευτικής πολιτικής των ΗΠΑ. Λέει ότι οι παράνομοι μετανάστες έρχονται στις ΗΠΑ εξαιτίας της απελπισίας τους, επειδή δεν μπορούν να θρέψουν τις οικογένειές τους στις χώρες καταγωγής τους.

Ο Τζεμπ Μπους διατέλεσε κυβερνήτης της Φλόριδας από το 1999 έως το 2007. Ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς κυβερνήτες στην ιστορία των ΗΠΑ. Αν αποφασίσει να θέσει υποψηφιότητα για την αμερικανική προεδρία το 2016, θα έχει την ευκαιρία να συνεχίσει «την οικογενειακή παράδοση»: Ο πατέρας του Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος ήταν 41ος πρόεδρος των ΗΠΑ, ενώ ο αδελφός του 43ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η πιο πιθανή προεδρικοί υποψήφιοι από πλευράς Δημοκρατικού Κόμματος είναι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον και ο αντιπρόεδρος Τζόζεφ Μπάιντεν. Δεν έχουν πάντως ακόμη ανακοινώσει τις προθέσεις τους να θέσουν υποψηφιότητα για την προεδρία το 2016.