Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Παγκόσμια ημέρα νερού: «Ζωή» που σπαταλάμε

Στην Ελλάδα, το 22% του νερού χάνεται στη θάλασσα, τι στιγμή που το 18% του παγκόσμιου πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό. 
Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά από... αίτια που σχετίζονται με το νερό.

Παγκόσμια ημέρα νερού σήμερα Σάββατο και η ανάγκη για ορθή διαχείριση του φυσικού πόρου είναι όλο και περισσότερο αναγκαία.

Παρά τη σημασία του και τη συχνά ιερή του φύση, το νερό κατασπαταλάται και υποβαθμίζεται σ’ ολόκληρο τον κόσμο, τόσο στις πόλεις όσο και στις αγροτικές περιοχές.

Το 18% του παγκόσμιου πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό, ενώ το 40% στερείται εγκαταστάσεων βασικής υγιεινής.

Καθημερινά, περίπου 6.000 άνθρωποι, οι περισσότεροι παιδιά, πεθαίνουν από αίτια που σχετίζονται με το νερό.

Στην Ελλάδα, το 22% του νερού χάνεται στη θάλασσα και σε αρκετές περιοχές όπως για παράδειγμα στον Ασωπό, η ρύπανση παραμένει.

Γι αυτό το λόγο, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στο ψήφισμα με το οποίο ανακήρυξε τη δεκαετία 2005 -2015 ως τη Διεθνή Δεκαετία για Δράση, «Νερό για τη Ζωή», έκανε έκκληση για πιο συντονισμένη δράση ώστε να υλοποιηθούν οι διεθνώς συμφωνημένοι στόχοι για την πρόσβαση στο νερό και τις εγκαταστάσεις υγιεινής.