Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

«Να αποτραπεί ένας νέος ψυχρός πόλεμος»

Ο πρώην πρόεδρος της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ ζήτησε να σταματήσει η «κλιμάκωση» στην ουκρανική κρίση, η οποία οδηγεί, σύμφωνα με τον ίδιο, σε έναν νέο ψυχρό πόλεμο, σε μια ...επιστολή του που δημοσιεύθηκε σήμερα.

«Το πιο σημαντικό είναι να σταματήσει η επικίνδυνη κλιμάκωση, να βρεθεί μια λύση που θα ικανοποιεί τους πολίτες της Ουκρανίας και της Ρωσίας, να αποτραπεί ένας νέος ψυχρός πόλεμος», αναφέρει ο Γκορμπατσόφ στην επιστολή του αυτή προς την Κομσομόλσκαγια Πράβντα.

Ο Γκορμπατσόφ απαντούσε σε μια έκκληση που του είχε απευθύνει μέσω της ίδιας εφημερίδας ο Βιτάλι Τρετιακόφ, ρώσος πρώην αρχισυντάκτης, για να μιλήσει στη γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και να της ζητήσει «να μην εμποδίσει την ειρηνική ένωση της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης με τη Ρωσία».

«Εκπλήσσομαι που δεν γνωρίζετε τη θέση μου για τα γεγονότα στην Ουκρανία», του απάντησε ο Γκορμπατσόφ.

«Ο ρώσος πρόεδρος (Βλαντίμιρ Πούτιν) είναι σε σχεδόν καθημερινή επικοινωνία με άλλους ηγέτες, μεταξύ αυτών και η Μέρκελ», πρόσθεσε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι δεν επιθυμεί να «εμπλακεί» στο θέμα.

«Θα σας συμβούλευα καλύτερα να αναλογιστείτε την πραγματική αιτία των γεγονότων. Πιστεύω ότι βρίσκεται στην διακοπή της περεστρόικα, στην παράλογη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης» το 1991, υπογράμμισε ο Γκορμπατσόφ.