Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Τι προβλέπουν οι σεισμολόγοι για την Κεφαλονιά;;;

Τα «χέρια ψηλά» σηκώνουν οι σεισμολόγοι, οι οποίοι μετά τον δεύτερο σεισμό μεγέθους 5,7 ρίχτερ στην Κεφαλονιά, όπως παραδέχονται, «δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα»....

«Έχουμε μείνει άναυδοι από το φαινόμενο», είπε ο καθηγητής Γεωλογίας, κ. Ε. Λέκκας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και πρόσθεσε πώς «το πρωί δεχτήκαμε πρωτόγνωρη δόνηση... Δεν έχουμε καταλήξει αν είναι μετασεισμική ακολουθία ή αν πρόκειται για ένα νέο σεισμό... Μέχρι χθες το απόγευμα εκτιμούσαμε ότι όλα πήγαιναν καλά, σήμερα όμως το πρωί σημειώθηκε μια σεισμική δόνηση, η οποία είχε παρόμοιο μέγεθος με τον προηγούμενο σεισμό...».

Την ίδια ώρα ο ομότιμος καθηγητής Σεισμολογίας ΑΠΘ, Β. Παπαζάχος, μιλώντας επίσης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εξήγησε ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε βραχυπρόθεσμη πρόβλεψη, μόνο μεσοπρόθεσμη. Δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί».

«Κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα πλέον», είπε ο Σεισμολόγος, κ. Γ. Χουλιάρας και με ειλικρίνεια πρόσθεσε: «Μιλάμε πλέον με πιθανότητες από την εμπειρία μας. Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας το χειρότερο σενάριο». Τέλος, αποκάλυψε ότι ήδη από τον σεισμό της προηγούμενης εβδομάδας το κράτος έχει μπει στην διαδικασία να λάβει έκτακτα μέτρα.

Πηγή: star.gr