Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Με ευθανασία επέλεξε να πεθάνει ο γηραιότερος αθλητής του Βελγίου

Ένας Βέλγος ηλικίας 95 ετών, που θεωρείτο «ο πιο γηραιός αθλητής» της χώρας, πέθανε σήμερα με ευθανασία, αφού «εόρτασε» χθες τον θάνατό του μαζί με περίπου εκατό φίλους και συγγενείς του.

Τα φλαμανδικά μέσα ενημέρωσης ...αφιέρωσαν πολλά άρθρα στην απόφαση του Εμίλ Πάουβελς, που δήλωσε χθες Δευτέρα ότι «δεν μετανιώνω που φεύγω» και ότι «δεν φοβάμαι καθόλου τον θάνατο».

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν σήμερα εμφανίζεται χαμογελαστός να πίνει με μέλη της οικογένειάς του, φίλους τους και μέλη του αθλητικού του ομίλου που είχαν συγκεντρωθεί στο σπίτι του. «Ήταν η πιο ωραία γιορτή της ζωής μου», δήλωσε ο Πάουβελς.

«Ποιος δεν θα ήθελε να φύγει με σαμπάνια και συνοδεία όλους τους δικούς του;», διερωτήθηκε.

«Όταν ο γιατρός κάνει την ένεση θα φύγω από αυτό τον κόσμο με την αίσθηση ότι έχω ζήσει καλά», πρόσθεσε, σύμφωνα με την εφημερίδα Het Laatste Nieuws.

Ο Πάουβελς δέχθηκε σήμερα το πρωί την θανάσιμη ένεση στο σπίτι του, ενώ στο πλευρό του ήταν ο γιος του Έντι.

Ο Πάουβελς ήταν κλινήρης εδώ και μερικούς μήνες εξαιτίας του καρκίνου στο στομάχι σε τελικό στάδιο από τον οποίο έπασχε.

Η υγεία του είχε επιδεινωθεί μετά το «τελευταίο του κατόρθωμα»: είχε κερδίσει τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης στα 60 μέτρα στο πρωτάθλημα βετεράνων κλειστού στίβου τον Μάρτιο του 2013.