Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Ιράκ: Ένοπλοι σκότωσαν 12 ανθρώπους σε επίθεση σε οίκο ανοχής

Ένοπλοι σκότωσαν 7 γυναίκες και 5 άνδρες κατά τη διάρκεια επίθεσης σε οίκο ανοχής στη Βαγδάτη, ανακοίνωσαν υπεύθυνοι ασφαλείας και ιατρικές πηγές.

Οι δολοφονίες αυτές... πραγματοποιήθηκαν σε διαμέρισμα της συνοικίας Ζανούγια, στα ανατολικά της Βαγδάτης.

Στις 22 Μαΐου 2013, ομάδα ενόπλων είχε επιτεθεί στη Ζανούγια, τότε σε μια οικία που χρησιμοποιούσαν ιερόδουλες, σκοτώνοντας 12 πρόσωπα.

Τα περιστατικά βίας πολλαπλασιάστηκαν το 2013 στο Ιράκ, φθάνοντας στα επίπεδα του 2008, όταν η χώρα μόλις έβγαινε από τον εμφύλιο πόλεμο που ακολούθησε την αμερικανική εισβολή το 2003.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτή η νέα έξαρση της βίας πυροδοτείται από τη δυσαρέσκεια της σουνιτικής κοινότητας, η οποία νιώθει ότι περιθωριοποιείται από την κυβέρνηση της οποίας ηγούνται Σιίτες.

Την ίδια ώρα το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ), μια τρομοκρατική οργάνωση που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, κάλεσε τους σουνίτες Ιρακινούς που μάχονται εναντίον της κυβέρνησης να συνεχίζουν τον αγώνα τους, αλλιώς θα υποβαθμιστούν σε μια κατάσταση «σκλαβιάς» από τους Σιίτες, σε ηχογραφημένο μήνυμα που μεταδόθηκε απόψε.

«Ώ, Σουνίτες (…) μην εγκαταλείπετε τα όπλα, διότι εάν τα εγκαταλείψετε τώρα, οι (σιίτες) θα σας οδηγήσουν στη σκλαβιά και δεν θα εγερθείτε ποτέ ξανά» τόνισε στο μήνυμα ένας εκπρόσωπος της οργάνωσης, ο Αμπού Μοχάμεντ αλ Αντνάνι.