Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Μηχανή του χρόνου:Βίκυ Μοσχολιού – Μίμης Δομάζος. Γιατί οι μπομπονιέρες από το γάμο τους πουλήθηκαν στη μαύρη αγορά

Την πρωτομαγιά του 1967, ο γάμος της τραγουδίστριας Βίκυς Μοσχολιού με τον ποδοσφαιριστή Μίμη Δομάζο, ήταν πρώτο θέμα στις κοσμικές στήλες των εφημερίδων.

Σύμφωνα με τη μηχανή του χρόνου, οι νεόνυμφοι ήταν...
δύο λαϊκά είδωλα και ο κόσμος ενδιαφερόταν να μάθει όλες τις λεπτομέρειες για την προσωπική τους ζωή και τον γάμο.

Η Μοσχολιού ήταν πρώτο όνομα στο τραγούδι και ο Δομάζος ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες του Παναθηναϊκού.

Το μυστήριο τελέσθηκε στη Μητρόπολη των Αθηνών και υπολογίζεται ότι παρευρέθηκαν πάνω από 30.000 άτομα.

Φυσικά, δεν ήταν μόνο οι καλεσμένοι του ζευγαριού, αλλά και πολύς απλός κόσμος, που θέλησε να δει από κοντά το ζευγάρι.


«Όπως συμβαίνει συχνά εις τους γάμους δημοφιλών προσώπων, οι εκδηλώσεις αγάπης του πλήθους, ήσαν τέτοιες, που το νεαρό ζεύγος κινδύνευσε να λιντσαριστεί κατά την είσοδο και την έξοδο από την εκκλησία» έγραφε ο Τύπος της εποχής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, για να καταφέρει το ζευγάρι να προσεγγίσει την εκκλησία, χρειάστηκε η βοήθεια ενός παλαιστή, που άνοιξε δρόμο ανάμεσα στο πλήθος.

Οι περίεργες γυναίκες είχαν κρεμαστεί, στην κυριολεξία, από τον γυναικωνίτη, προκειμένου να μη χάσουν καμία λεπτομέρεια από το μυστήριο.

Οι ζημιές που προκλήθηκαν ήταν μεγάλες. Σύμφωνα με δηλώσεις της ίδιας της Μοσχολιού, το ζευγάρι χρειάστηκε να πληρώσει πάνω από 15.000 δρχ. για να αποκατασταθούν οι φθορές στον Μητροπολιτικό ναό!


Οι μπομπονιέρες του ζευγαριού με το κλειδί του σολ και το τριφύλλι, απέκτησαν συλλεκτική αξία και πωλούντο ακόμη και στη μαύρη αγορά σε υψηλή τιμή.

Το ζευγάρι δεν μπορούσε να φανταστεί το μέγεθος της κοσμοσυρροής. Οι μπομπονιέρες, που ήταν διακοσμημένες με ένα κλειδί του σολ και ένα τριφύλλι, ήταν 7.000 και όλοι πίστευαν ότι θα περίσσευαν αρκετές.

Ο κόσμος, όμως, ήταν σχεδόν τετραπλάσιος, με αποτέλεσμα τα κορίτσια που τις μοίραζαν, να αρχίσουν να τις πετάνε στον αέρα, για να γλιτώσουν από τη μανία του πλήθους.

Τα Παναθηναϊκά αισθήματα της Βίκυς Μοσχολιού

Όταν η τραγουδίστρια παντρεύτηκε τον άσο της μπάλας, εντάχθηκε και επισήμως στην οικογένεια του Παναθηναϊκού.

Η Μοσχολιού ήταν φανατική υποστηρίκτρια της ομάδας και έδινε το παρόν σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια, που γίνονταν στο γήπεδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Υπήρξαν φορές, όμως, που η τραγουδίστρια έπεσε θύμα υβριστικών συνθημάτων από οπαδούς των αντίπαλων ομάδων.

Αυτό προκαλούσε τεράστιο εκνευρισμό στον «στρατηγό» του Παναθηναϊκού.

Ήταν προφανές. Μόνο έτσι θα κατόρθωναν να επηρεάσουν την απόδοσή του. Μάταια όμως.

Ο Δομάζος γινόταν έξαλλος, αλλά και πιο απειλητικός για την αντίπαλη εστία…


Τα υβριστικά συνθήματα σε βάρος της Μοσχολιού προκαλούσαν θυμό στον «στρατηγό» του Παναθηναϊκού, που απαντούσε με πείσμα και δύναμη μέσα στο γήπεδο.

Το «κακό σημάδι» με τη βέρα

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ένα ατυχές περιστατικό θεωρήθηκε κακό σημάδι για τους νεόνυμφους.

Η βέρα έπεσε από το δάχτυλο της νύφης, με αποτέλεσμα να κυκλοφορήσουν σχόλια και φήμες για γρουσουζιά στον γάμο.

Παρά την ανησυχία των προληπτικών, το ζευγάρι δεν πτοήθηκε και το γλέντι που ακολούθησε μετά το μυστήριο, στο νυχτερινό κέντρο «Δειλινά», όπου τραγουδούσε η Μοσχολιού, κράτησε μέχρι το πρωί.

Όταν μετά από δώδεκα χρόνια το ζευγάρι χώρισε, αρκετοί πικρόχολοι θυμήθηκαν το ατυχές περιστατικό με τη βέρα και θεώρησαν ότι το «κακό σημάδι» είχε βγει αληθινό.