Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Σημίτης, Βενιζέλος φυτεύουν την ελληνική «Ελιά»

Με τα ηχογραφημένα μηνύματα του υποψήφιου των ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν, Μάρτιν Σουλτς, και του επικεφαλής της ομάδας των ευρωσοσιαλιστών, Χάνες Σβόμποντα, ξεκίνησε η πρώτη δημόσια εκδήλωση της κίνησης των ...«58» που διεξάγεται στο θέατρο Ακροπόλ με τη συμμετοχή εκατοντάδων ατόμων.

Το παρών μεταξύ άλλων δίνουν ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ο Νίκος Μπίστης, ο Χρήστος Πρωτόπαπας, ο Γρηγόρης Ψαριανός από τη ΔΗΜΑΡ, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο ακαδημαϊκός Γιώργος Γραμματικάκης κ.α.

Ο κ. Σουλτς στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του υποστήριξε ότι διακυβεύονται πολλα στην Ευρώπη καθώς η κρίση τροφοδότησε τον ευρωσκεπτικισμό. Γι” αυτό και τόνισε ότι «η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει» προσθέτοντας ότι «έχω προσωπικά δεσμευτεί γι” αυτό τον αγώνα». «Πρέπει να ανατρέψουμε τη σημερινή πλειοψηφία των συντηριτικών» συνέχισε ο κ. Σουλτς και κατέληξε: «στον αγώνα αυτό θέλουμε την ελληνική Κεντροαριστερά, να είναι στην πρώτη γραμμή, ενώνοντας τις δυνάμεις μας». 

Από την πλευρά του ο Χάνες Σβόμποντα μιλώντας για την κίνηση των «58» τόνισε ότι «πρέπει να υπάρξει στην Ελλάδα μια εναλλακτική επιλογή απέναντι στον δεξιό εξτρεμισμό και τον αριστερό λαϊκισμό».

Στην παρέμβασή του ο Παρασκευάς Αυγερινός ανακοίνωσε ότι δίνει το παρόν «στη μόνη σοβαρή προσπάθεια του Κεντροαριστερού χώρου» καθώς αυτή, όπως είπε, «είναι η μόνη συγκεκριμένη πρόταση που δίνει ελπίδα και αυτοπεποίθηση».

Ο κ. Αυγερινός χαιρέτισε, επίσης, το γεγονός ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των «58» για τους οποίους εκτίμησε ότι «δεν είναι τορπίλη, ούτε σοσίβιο, αλλά πρόταση ενότητας. Χρειαζόμαστε ανανέωση σε πρόσωπα. Η πιο γόνιμη προσφορά στο κόμμα μας είναι να μεταγγίσουμε το πάθος μας, στην ελληνική Ελιά που σήμερα φυτεύουμε».

Ο ηθοποιός Γιάννης Μπέζος στην ομιλία του σημείωσε ότι «μετά από τέσσερα χρόνια δοκιμασίας προσπαθώ να δω τι έμεινε ως αποτύπωμα σε μένα». Όπως είπε «κρίνοντας από τον εαυτό μου, εκτιμώ ότι πρέπει να κάνουμε τον απολογισμό μας». Ο κ. Μπέζος, στη συνέχεια, διαπίστωσε ότι η χώρα έχει έλλειμμα Παιδείας και ότι χρειάζεται να πούμε την αλήθεια στα παιδιά μας, ότι χρειάζεται μόχθος για να έχει επιτυχημένη ζωή. 

Απηύθυνε την προτροπή να «πάψουμε να θεωρούμε αντιπάλους και εχθρούς όλους τους άλλους. Να σκοτώσουμε μέσα μας ότι απέμεινε από το εμφύλιο πόλεμο, ο οποίος έχει τελειώσει, απ´ ότι φαίνεται μόνο στα χαρτιά» και κατέληξε λέγοντας: «χρειάζεται αυτοκριτική, ας κατέβουμε για λίγο από το θρόνο μας».