Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

«Φως» στη διένεξη με την Κυβέρνηση αναμένεται να ρίξει αύριο η ΕΕ

Στα προβλήματα και τις καθυστερήσεις που αντιμετωπίζει η τρέχουσα αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος στήριξης αναμένεται να αναφερθεί αύριο μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου ο Νο2 του κλιμακίου... της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Head of Unit Greece, European Commission ) για το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης Γκαμπριέλε Τζούντιτσε.

Αν και ανεβλήθη η προγραμματισμένη για αύριο έλευση των επικεφαλής της τρόϊκα στην Αθήνα , καθώς δεν έχει υπάρξει σύγκλιση στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά για όλα τα ζητήματα, τα τεχνικά κλιμάκια αναμένεται να επιστρέψουν κανονικά για τις διαπραγματεύσεις.

Στα θέματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα μεταξύ των δύο πλευρών περιλαμβάνονται :

– Οι πλειστηριασμοί, για τους οποίους η ελληνική πλευρά ζητεί μεταβατική περίοδο για την κατάργηση της προστασίας, με σταδιακή απομείωση της αντικειμενικής αξίας της πρώτης κατοικίας που προστατεύεται και με συνεκτίμηση της οικονομικής κατάστασης του δανειολήπτη.

– Οι ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, για τις οποίες σήμερα απαιτείται υπογραφή του υπουργού Εργασίας.

– Οι 4.000 απολύσεις ως το τέλος του χρόνου, εκ των οποίων οι 2.500 είναι οι απολυθέντες από την ΕΡΤ, 700 επίορκοι υπάλληλοι, 150 απολυθέντες από το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας, μέρος του προσωπικού των αμυντικών βιομηχανιών, αλλά και συμβασιούχοι που διορίζονται μέσω προσωρινών διαταγών.

-Το δημοσιονομικό κενό του 2014, για το οποίο οι δύο πλευρές έχουν καταλήξει σε μέτρα 1,2 δισ. ευρώ, αλλά εκκρεμούν ακόμη παρεμβάσεις ύψους 600 εκατ. ευρώ περίπου.

-Το θέματα της Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΕ, για την οποία η Κυβέρνηση έχει προτείνει 18μηνη δοκιμαστική περίοδο, στην διάρκεια της οποίας θα διατηρηθεί ο εξαγωγικός χαρακτήρας της επιχειρήσεως.

-Η διαθεσιμότητα των 12.500 υπαλλήλων, με την τρόικα να έχει διαπιστώσει ότι ορισμένοι υπάλληλοι που υπάχθηκαν σε κινητικότητα εξακολουθούν να πληρώνονται κανονικά και να μην λαμβάνουν το 75% των αποδοχών τους όπως προβλέπει ο νόμος.