Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Αρχισυντάκτης περιοδικού συνελήφθη για σεξουαλική κακοποίηση στην Ινδία

Ο αρχισυντάκτης ενός δημοφιλούς περιοδικού συνελήφθη το Σάββατο από τις αρχές της Ινδίας σχετικά με τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης μιας συναδέλφου του, όπως αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.

Η υπόθεση αυτή έχει προκαλέσει ...την κοινωνική κατακραυγή, ιδιαίτερα μετά τον μοιραίο ομαδικό βιασμό μιας γυναίκας που έλαβε χώρα πέρυσι και προκάλεσε τις έντονες αποδοκιμασίες της διεθνούς κοινότητας.

Σύμφωνα με το Ρόιτερς, η δημοσιογράφος είπε στον προϊστάμενό της ότι ο Ταρούν Τετζπάλ, ο 50χρονος ιδρυτής του βραβευμένου εβδομαδιαίου περιοδικού Tahelka, της επιτέθηκε δύο φορές αυτό το μήνα μέσα σε ασανσέρ ξενοδοχείου στο θέρετρο Γκόα.

Ο Τετζπάλ αρνείται τις κατηγορίες, ενώ η υπόθεση έχει απασχολήσει τα μέσα ενημέρωσης της Ινδίας τις τελευταίες 10 ημέρες.

Οι αρχές εξετάζουν τα βίντεο από το κλειστό κύκλωμα κάμερας του ξενοδοχείου προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη, ωστόσο στο ασανσέρ όπου υποστηρίζει η δημοσιογράφος πως παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από τον αρχισυντάκτη, δεν υπήρχαν κάμερες ασφαλείας.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με την στάση σιωπής γύρω από την παρενόχληση των γυναικών στο επαγγελματικό τους περιβάλλον.

Οι εργαζόμενες γυναίκες στην Ινδία αντιμετωπίζουν συχνά τη σεξουαλική παρενόχληση από συναδέλφους τους, διευθυντές ή εργοδότες, κάτι για το οποίο σπάνια γίνονται καταγγελίες αφού φοβούνται μήπως χάσουν τις δουλειές τους ή αντιμετωπίσουν διώξεις επειδή απλά κατήγγειλαν το γεγονός, αναφέρει το Ρόιτερς επικαλούμενο έκθεση ακτιβιστών για τα δικαιώματα των δύο φύλων.