Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Μεγάλη επιχείρηση τις αστυνομίας στην Αττική για λαθρεμπορία τσιγάρων

Έξι συλλήψεις και κατάσχεση άνω από 1,5 εκατ. πακέτων τσιγάρων, είναι το αποτέλεσμα της ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης, που ολοκληρώθηκε στην Αττική για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης λαθρεμπορίας τσιγάρων.

Σύμφωνα με την αστυνομία...
, κατά τις έρευνες σε σπίτια και αποθήκες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.605.898 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 520 συσκευασίες λαθραίου καπνού των 25 γραμμαρίων.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε αρχές Απριλίου του 2013, όταν σε εγκαταστάσεις μεταφορικής εταιρείας στην Ελευσίνα, εντοπίστηκαν τέσσερις παλέτες, με εκατό σαράντα συνολικά συσκευασίες, που περιείχαν, σύμφωνα με τις ενδείξεις, ξυλεία πατωμάτων LAMINATE, με προορισμό την Ιταλία. Ωστόσο, κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησε η αστυνομία, διαπιστώθηκε ότι οι συσκευασίες αυτές ήταν κατάλληλα διαμορφωμένες στο εσωτερικό τους και περιείχαν συνολικά 23.368 πακέτα λαθραίων τσιγάρων διαφόρων εταιρειών.

Η εγκληματική οργάνωση διοχέτευε τα λαθραία τσιγάρα είτε στην εγχώρια αγορά, είτε σε ευρωπαϊκές χώρες, όπως στην Ιταλία. Στο εσωτερικό της χώρας εφοδίαζαν αλλοδαπούς, οι οποίοι πουλούσαν στη συνέχεια τα λαθραία τσιγάρα στη λιανική αγορά. Στο εξωτερικό, η αποστολή των λαθραίων τσιγάρων γινόταν μέσω μεταφορικών εταιρειών, με δέματα, κατάλληλα διαμορφωμένα για την αποτροπή εντοπισμού τους από τις αρχές, χρησιμοποιώντας ψευδή στοιχεία ταυτότητας.

Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το ελληνικό δημόσιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση από τη λαθραία διακίνηση των κατασχεθέντων τσιγάρων, εκτιμάται ότι υπερβαίνουν το ποσό των 5.500.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.