Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Ελέγχονται εφοριακοί που ήλεγχαν το οικονομικό επιτελείο

Εφοριακούς υπαλλήλους, οι οποίοι «τρύπωσαν» στα φορολογικά στοιχεία της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, χωρίς να έχουν ελεγκτικές αρμοδιότητας, ελέγχει η Οικονομική Επιθεώρηση του ΥΠΟΙΚ.

Όπως γράφει το in.gr, προ δεκαημέρου..., η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έστειλε στην Οικονομική Επιθεώρηση και στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων λίστα με τα ονόματα όλων των εφοριακών, οι οποίοι εισήλθαν μέσω του Taxisnet και του Elenxis στα προσωπικά στοιχεία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρα, του υφυπουργού Οικονομικών Γ.Μαυραγάνη, του γγ Δημοσίων Εσόδων Χ.Θεοχάρη, του γγ Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρη Τσαβδάρη, αλλά και γενικών γραμματέων και γενικών διευθυντών του ΥΠΟΙΚ.

Οι εντολές που έχει λάβει η Οικονομική Επιθεώρηση είναι να βρεθούν οι εφοριακοί που δεν σχετίζονται με ΔΟΥ, στις οποίες υπάγονται τα πολιτικά πρόσωπα, και ως εκ τούτου δεν έχουν καμία αρμοδιότητα να αναζητήσουν τα ευαίσθητα οικονομικά δεδομένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, στο αμέσως επόμενο διάστημα θα αποσταλεί στην Οικονομική Επιθεώρηση λίστα και άλλων «αδιάκριτων» εφοριακών, οι οποίοι χωρίς να τεκμηριώνεται ο ελεγκτικός τους ρόλος, έλεγξαν τα οικονομικά στοιχεία και άλλων πολιτικών προσώπων.