Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Η Σαουδική Αραβία αγοράζει όπλα από τη Γαλλία για τον Λίβανο

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δεσμεύθηκε, στη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου απόψε στο Ριάντ, να “ικανοποιήσει” τα αιτήματα για εξοπλισμό του λιβανικού στρατού προκειμένου να υποστηρίξει τον πρόεδρο Μισέλ Σουλεϊμάν....

“Έχω σχέσεις με τον πρόεδρο Σουλεϊμάν (…) και αν έχει αιτήματα που μας απευθύνονται, θα τα ικανοποιήσουμε”, δήλωσε ο Ολάντ έπειτα από τη συνάντησή του με τον βασιλιά Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας.

Σύμφωνα με τον Σουλεϊμάν, το Ριάντ δεσμεύθηκε σήμερα να χορηγήσει τρία δισεκατομμύρια δολάρια στο στρατό του Λιβάνου ώστε να μπορέσει να αγοράσει γαλλικά όπλα.

“Πρόκειται για την πιο σημαντική βοήθεια στην ιστορία του Λιβάνου και του λιβανικού στρατού”, δήλωσε ο πρόεδρος Σουλεϊμάν, σύμφωνα με τον οποίο η βοήθεια αυτή “θα αποτελέσει αντικείμενο των συζητήσεων ανάμεσα στον βασιλιά Αμπντάλα και τον γάλλο πρόεδρο Ολάντ”.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του λιβανέζου προέδρου, ο Φρανσουά Ολάντ είπε: “δεν έχω να δώσω εδώ πληροφορίες”.

“Αυτό που γνωρίζω είναι ότι η Γαλλία, ήδη εδώ και πολύ καιρό αλλά ακόμα και πρόσφατα, εξοπλίζει το στρατό του Λιβάνου και θα ανταποκριθεί σε όλα τα αιτήματα που της απευθύνονται, γιατί ο Λίβανος πρέπει να παραμείνει ενωμένος, η ακεραιότητά του πρέπει να τύχει σεβασμού, η ασφάλειά του να διασφαλιστεί”.

Ο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος έγινε δεκτός από τον βασιλιά Αμπντάλα, αναμένεται να συναντηθεί απόψε στο Ριάντ με τον πρώην πρωθυπουργό του Λιβάνου Σάαντ Χαρίρι.

Σε συνέντευξή του στην αραβική εφημερίδα Αλ-Χαγιάτ που δημοσιεύεται σήμερα, ο Ολάντ δηλώνει ότι θέλει να παραδώσει στον βασιλιά Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας όπως και “στο σύνολο των αξιωματούχων” της περιοχής το ίδιο μήνυμα όσον αφορά το Λίβανο, καλώντας στο “σεβασμό των συνταγματικών προθεσμιών” αρχής γενομένης από τη διεξαγωγή “των προγραμματισμένων για το Μάιο του 2014 προεδρικών εκλογών”.