Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Τάχθηκε υπέρ των πειραμάτων σε ποντίκια και έγινε στόχος

Μια Ιταλίδα η οποία δήλωσε σε καταχώρισή της στο Ίντερνετ ότι χρωστά τη ζωή της σε φάρμακα που αναπτύχθηκαν χάρη σε τεστ που έγιναν σε ποντίκια εργαστηρίου, εμφανίσθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή για να απαντήσει σε ύβρεις που δέχθηκε από ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων.

Η Κατερίνα Σίμονσεν..., 25 ετών, δέχθηκε προσβολές και ύβρεις, τις οποίες πολιτικοί έσπευσαν να καταδικάσουν, αφού ανέβασε στο Facebook ένα κείμενο υπέρ των δοκιμών των φαρμάκων σε ζώα.

«Χωρίς αυτές, θα είχα πεθάνει όταν ήμουν εννέα ετών», έγραψε η Σίμονσεν, η ιστορία της οποίας κυριαρχεί στις εφημερίδες και τα τηλεοπτικά κανάλια της Ιταλίας.

Ένας ακτιβιστής κατά της ζωοτομίας απάντησε στο Facebook: «Ας πέθαινες αύριο. Δεν θα θυσίαζα ούτε το χρυσόψαρό μου για σένα». Ένας άλλος σχολίασε: «Αν είχες πεθάνει όταν ήσουν παιδί, δεν θα έδινε κανένας δεκάρα».

Σοκαρισμένη από τον τόνο των μηνυμάτων, η Σίμονσεν, η οποία πάσχει από μια σπάνια συγγενή αναπνευστική νόσο που απαιτεί να είναι συνδεδεμένη με φιάλες οξυγόνου, έφτιαξε ένα βίντεο το οποίο έχει μεταδοθεί σήμερα επανειλημμένα από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

«Θέλω να πάρω πτυχίο ώστε να μπορώ να βοηθήσω να σώζονται ζώα», λέει η Σίμονσεν, η οποία μιλάει ενώ φορά μάσκα οξυγόνου. Έχει μερικά σκυλιά και σπουδάζει στο πανεπιστήμιο της Μπολόνια για να γίνει κτηνίατρος.

«Έλαβα μηνύματα που λένε ότι οι ζωές 10 αρουραίων είναι πιο σημαντικές από τη δική μου. Δεν ξέρω σε ποιο πλανήτη ζουν αυτοί οι άνθρωποι και ποιος τους μεγάλωσε», λέει ξεσπώντας σε δάκρυα. «Είμαι ζωντανή χάρη στους γιατρούς, στα φάρμακα και στα ζώα που έπρεπε να θυσιαστούν».

Η μητέρα της είπε σε ιταλική εφημερίδα πως έλαβε μηνύματα υποστήριξης στο Facebook και το Twitter απ” όλο τον κόσμο, ανάμεσα στα οποία και ένα από τον Ματέο Ρέντσι, το δημοφιλή ηγέτη της κεντροαριστεράς που αναμένεται ευρέως ότι θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)